Comandantul AFT Sibiu către părinții tinerilor militari: Vă asigur că depunem toate eforturile pentru un mediu sigur și din puncte de vedere epidemiologic

Știri de Sibiu, 23.10.2020

Cei 316 studenţi de anul I ai Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu au depus jurământul, vineri, în cadrul unei ceremonii restrânse, din cauza pandemiei de coronavirus. Familiile militarilor, care nu au putut anul acesta să le fie alături, au primit asigurări de la comandantul AFT, generalul de brigadă Ghiță Bârsan, că se depun eforturi pentru ca studenții să fie în siguranță și din punct de vedere epidemiologic.

”Dragi părinți, situația academică actuală nu ne-a permis să vă avem astăzi aici, dar sper că, prin intermediul transmisiei live să reușim sa compensăm (…) Vreau să vă asigur că depunem toate eforturile pentru a le oferi prin măsurile întreprinse un mediu sigur și din punct de vedere epidemiologic pe timpul cât se află la studii în Academia Forțelor Terestre”, a transmis generalul de brigadă Ghiță Bârsan, rectorul AFT.

Cei 316 studenţi care au făcut vineri legământul cu țara, 94 de fete şi 222 de băieţi, au fost îndemnați să fie demni și mândi că au ales cariera militară.

”De astăzi, spiritele camaraderiei, responsabilitatea, lucrul în echipă, perseverența și respectul sunt valorile care trebuie să vă guverneze viitorul. Pregătirea academică, militară și cea fizică sunt pilonii dezvoltării dumneavoastră ca militari.(…).În cadru festiv vi s-a înmânat arma – prima mare responsabilitate, vi s-a prezentat drapelul de luptă și semnificația acestuia , au aurmat provocarile solicitante ale perioadei de instrucție (…), dar și capacitatea de adaptare la limitările impuse de prezența virusului Covid-19”, a mai transmis generalul de brigadă Ghiță Bârsan.

Ceremonia de depunere a jurământului militar de către studenţii de anul I a fost organizată în incinta AFT. Au depus jurământul 316 studenţi (94 de fete şi 222 de băieţi), şcolarizaţi pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.