Medic urgentist certat de Prefectul Sibiului pentru că a spus în CJSU: Nu avem unde interna pacienții, e nevoie de paturi

Știri de Sibiu, 26.10.2020

”Nu avem unde interna pacienții”, este semnalul de alarmă transmis de dr. Voichita Halmaghi, specialist în medicină de urgență în Cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, care l-a scos din minți, luni, pe prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

În contextul unei medii de peste 100 de cazuri Covid pe zi în județul Sibiu, în ultima perioadă, medicul de la UPU a dorit să sesizeze, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, că medicii de la Urgența Spitalului Județean Sibiu sunt copleșiți de numărul mare de bolnavi și că nu mai au paturi unde să-i interneze, chiar dacă ajung în stare gravă.

”La ceeea ce se întâmplă până acum în serviciul de Urgență, la numărul de prezentări pe care îl înregistrăm în serviciul de urgență pe partea de Covid, cred că trebuie să ne gândim, nu eu, personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obținerea unui număr cât mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienții care au nevoie de internare! In această perioadă noi ne ocupăm de pacienții cu forme grave și severe care se prezintă în UPU, care sunt din urmă cu o săptămână, pentru că devin gravi și severi după o săptămână de evoluție a bolii…Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, în județul Sibiu, însă în ultimele zile au fost 100, 150 pe zi…”, a declarat medicul sibian.

Intervenția medicului urgentist a fost întreruptă brusc de prefectul Mircea Crețu: ”Nu știu dacă face obiectul întâlnirii. Mâine avem întâlnire cu directorii de spitale. Veniți cu propunerea atunci!… Pe cuvânt, ne facem de toată minunea acum! Doriți să vă spun și eu nemulțumirile mele?!”.

În urma intervenției dure a prefectului, dr. Halmaghi a replicat: ”Nu sunt nemulțumiri, eu spun că este nevoie de un număr cât mai mare de paturi”.

”Auziti, acum faceți ca și cand sunteți de la presa? Pe bune? Acum este prima dată când știți sau vă dați seama că mai trebuie paturi? Mâine vă ascult o ora, dacă doriți, cu toate propunerile pe care le aveți”, a a încheiat prefectul dialogul devenit nejustificat de tensionat.

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, singurul spital din județ care preia și tratează și pacienți Covid în stare gravă, se află într-o situație critică, din punct de vedere al organizării, în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări.

De mai bine de două săptămâni, medicii din Sibiu nu mai au niciun loc liber pe secția ATI destinată pacienților Covid, care dispune de 12 paturi, fiind nevoiți să transfere pacienți în alte centre din țară.

Informațiile cu privire la măsurile luate Județean pentru reorganizarea secțiilor au devenit din ce în ce mai confuze, atat în ceea ce privește spațiile utilizate pentru pacienții Covid, cat și necesarul de personal și angajarile din sistem.

Citește și: Angajările de la Spitalul Județean Sibiu, la mâna șefilor de secții; Selecție doar la asistente și îngrijitoare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Răspunsuri

  1. […] Citește și: Medic urgentist certat de Prefectul Sibiului pentru că a spus în CJSU: Nu avem unde interna pacien… […]

  2. […] Citeste și: Medic urgentist certat de Prefectul Sibiului pentru că a spus în CJSU: Nu avem unde interna pacien… […]

  3. […] Citește și: Medic urgentist certat de Prefectul Sibiului pentru că a spus în CJSU: Nu avem unde interna pacien… […]

  4. […] Citește și: Medic urgentist certat de Prefectul Sibiului pentru că a spus în CJSU: Nu avem unde interna pacien… […]