Lipsa medicilor, al doilea motiv pentru care secția Covid de la Mediaș nu va funcționa la capacitate

Știri de Sibiu, 26.10.2020

Secția ”în amenajare” a Spitalului din Mediaș unde săptămâna trecută a decedat un pacient Covid așteptând un loc liber la ATI, care are și aparatură pentru terapie intensivă, ar urma să preia pacienți, începând de marți, însă nu va funcționa la capacita din cauza lipsei de medici.

Citește și:Un pacient cu COVID-19 din Mediaş a decedat aşteptând să se elibereze un loc la ATI în vreun spital

Spitalul Municipal din Mediaş dispune de o secția creată special pentru pacienții Covid, însă clădirea este încă sub cheie pe motiv că se așteaptă montarea a liftului, potrivit datelor furnizate sâmbătă de Prefectura Sibiu.

Întrebat luni, în sedința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a precizat că secția a fost avizată de DSP, însă mai este o problemă pentru că nu sunt medici anesteziști.

”DSP a dat aviz ca la Mediaș, pentru funcționarea celor două paturi Covid, iar pentru cele două paturi de ATI este nevoie de 3 medici. Din partea spitalului am avut o solicitare de 3 medici anesteziști. Noi am transmis această solcitare Centrului de Comnadă și Control, pentru a-i ajuta pentru că acești medici vor trebui să fie prezenți acolo pentru funcționarea celor 2 paturi”, a declarat dr. Budescu.

Intervențiile jurnalișilor pe tema finalizării demersurilor de deschidere a secției Covid de la Mediaș au fost întrerupte însă de Prefectul Mircea Crețu, care a cerut întrebări ”doar la subiectul ședinței”:” Înțeleg, vă lăsăm să participați la toată sedința,(…) dar dacă ne intrebați orice altceva, eu consider că v-a răspuns dr. Budescu pe aceasta tema”.

Aflat la microfon, urmare a insistențelor jurnaliștilor, prefectul a declarat că pavilonul Covid de la Mediaș nu este funcționbal nici acum, însă s-a declarat optimis că va prelua, de marți, primii pacienți.

”Nu este funcțional. Am spernata, să nu zic 100%, că de mâine se vor interna. Mâine va fi prima zi în care se vor interna.(…) Daca nu a fost gata spitalul pentru acest lucru, ce să vă spun mai mult. Știți că ar fi trebuit să se finalizeze lucrările în decembrie. A fost comisia de receptie, au mai fost câteva lucrari și mici retușuri și din acest motiv întârzie”, a explicat prefectul de Sibiu.

Cît privește problema cadrelor medicale, aceasta este cunoscută de autoritățile locale și județene.

”Da, aveti dreptate. Așa este. Avem toate dotările necesare, dar nu avem specialiști”, a spus Crețu.

Prima problema, lucrarile la lift

Prefectura Sibiu a susținut vineri seara într-un comunicat de presă că medicii de la Spitalul Municipal Mediaș au ”făcut toate eforturile” necesare să salveze viața pacientului decedat în timp ce aştepta să fie transferat la o secţie de terapie intensivă dintr-un alt spital din țară, recunoscând că secția de ATI destinată pacienților Covid este încă în amenajare.

Spitalul Municipal Mediaș, aflat în subordinea Primăriei Mediaș, a fost declarat de Ministerul Sănătății încă din luna iulie unitate suport pentru pacienții testați pozitiv cu SARS CoV-2.

Citește și: Prefectura Sibiu despre pacientul decedat din lipsa unui loc la ATI: S-a luat legătura cu CNCCI, Spitalul din Mediaș având secția de ATI Covid ”în amenajare”

Rata de incidență cumulată a cazurilor Covid la nivelul județului Sibiu a urcat luni la 2,4 raportat la 1000 de locuitori, potrivit evoluției epidemiologice din ultimele 14 zile, fiind impuse noi restricții pentru comunitățile unde s-au înregistrat creșteri ale infecțiilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Noi am transmis această solcitare Centrului de Comnadă și Control, pentru a-i ajuta pentru că acești medici vor trebui să fie prezenți acolo pentru funcționarea celor 2 paturi”, a declarat dr. Budescu (foto), citat de stiridesibiu.ro. […]