Romaniacs, prima ediție la care prezența spectatorilor este interzisă; Raliul din Carpați, organizat cu avizul DSP Sibiu

Știri de Sibiu, 27.10.2020

Cea de-a 17-a ediție a Red Bull Romaniacs, raliul hard enduro organizat în perioada 27-31 octombrie în Munții Carpați, are loc într-un format special, cu interdicție pe traseu pentru spectatori și fără prologul urban organizat anual în zona centrală a orașului Sibiu. În contextul evoluției infecțiilor Covid, competiția la care participă competitori din întreaga lume a fost avizată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

”Luând în considerare restricțiile legale actuale, ediția din acest an a Red Bull Romaniacs se va desfășura fără spectatori, prezența acestora pe traseu fiind complet interzisă. Fanii competiției sunt rugați să urmărească raliul din siguranța casei lor și să rămână astfel doar ONLINE alături de raliul pe care îl urmăresc. Și Prologul urban a fost anulat pentru ediția din acest an, tot din motive de siguranță, fiind înlocuit de o sesiune de calificări offroad. De asemenea, de-a lungul celor cinci zile în munți, nu există niciun punct pentru spectatori. Această decizie a fost luată pentru siguranța locuitorilor județului Sibiu, a fanilor și a tuturor celor care participă la raliu în calitate de concurent, membru în echipa de asistență tehnică, media sau ca parte a echipei organizatoare. Starea de sănătate a tuturor participanților la raliu este monitorizată înainte și în timpul evenimentului. Astfel, concurenții vor trebui să facă față celei mai dificile ediții pentru că vor fi nevoiți să se descurce SINGURI ”, au transmis organizatorii competiției.

Competiția este organizată cu avizul DSP Sibiu.

”Noi am luat act de acest eveniment. A fost avizat cu respectarea tuturor situațiilor care se impun in acest scenariu. Cel care răspunde de cum are loc aceasta manifestație este organizatorul. Sportivii vor circula pe un traseul prezentat și care este în pădure”, a declarat directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu.

Pentru riderii înscriși în concurs, track managerii se vor afla în cele mai dificile puncte de pe traseu, pentru a-i încuraja și a le indica trase care să îi ajute să treacă urcările și coborârile dificile.

Cea de a 17-a ediție a Romaniacs se desfășoară în perioada 27-31 octombrie, sub denumirea de „Vertical Madness”.

Raliul se desfășoară în zone montane dificil accesibile, pe o lungime totală de aproximativ 500 de km, trasee gândite pentru cinci clase: Gold (cel mai dificl traseu din concurs), Silver, Bronze și Iron -, începând cu acest an se concurează și la clasa Atom.

La start sunt așteptate nume consacrate, precum Graham Jarvis (UK, Husqvarna), cel supranumit „Regele Carpaților” după șapte titluri Red Bull Romaniacs, Manuel Lettenbichler (Germania, KTM) și Wade Young (Africa de Sud, Sherco), Gomez și Mario Roman (Spania, Sherco), Taddy Blazusiak (Polonia, KTM) sau Sandra Gomez.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.