URS PLUS după reacția nervoasă a Prefectului de Sibiu față de un urgentist: Medicii merită respect, nu dispreț

Știri de Sibiu, 27.10.2020

Alianța USR PLUS Sibiu consideră inadmisibilă atitudinea prefectului de Sibiu, Mircea Crețu, faţă de problemele sistemului de sănătate din judeţ, precum și interesul pentru ”cosmetizarea” acestora, după ce prefectul a reacționat nervos, în plenul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, când dr. Voichita Halmaghi, specialist în medicină de urgență în Cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu a semnalat că nu mai sunt paturi pentru internarea pacienților în stare gravă.

Într-un comunicat de presă, Alianța USR PLUS Sibiu a transmis, marți, prefectului de Sibiu:” Rușine, domnule prefect. Medicii merită respect, nu dispreț”.

”Alianța USR PLUS Sibiu consideră inadmisibilă atitudinea prefectului de Sibiu, Mircea Crețu, faţă de problemele sistemului de sănătate din judeţ.Domnul prefect, reprezentantul Guvernului în teritoriu, în loc să fie alertat de apelurile medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu şi să caute imediat soluţii de a rezolva situaţia, a găsit de cuviinţă să aducă reproşuri exact medicilor care semnalau problemele evidente din sistem, medicilor care duc de fapt cea mai importantă luptă pentru a salva vieți în această perioadă.Este inadmisibil ca într-o criză ca cea de acum autorităţile să fie mai interesate de cosmetizare, de cum să dea bine în presă şi nu de rezolvarea efectivă a problemelor de maximă urgenţă, de transparenţă şi eficienţă”, se precizează în comunicatul USR-PLUS.

De asemenea, se subliniază că ”cetăţenii judeţului Sibiu trebuie să ştie că se pot baza pe autorităţi, acum, mai mult decât oricând” și că ”acum prioritară este viaţa cetăţenilor!”.

Comunicatul se încheie cu un mesaj de mulțumire adus ”cadrelor medicale pentru tot efortul depus”.

”Nu avem unde interna pacienții”, a fost semnalul de alarmă transmis de dr. Voichita Halmaghi, specialist în medicină de urgență în Cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, care l-a scos din minți, luni, pe prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Citeste și: Medic urgentist certat de Prefectul Sibiului pentru că a spus în CJSU: Nu avem unde interna pacienții, e nevoie de paturi

Mesajul a fost lansat în contextul unei medii de peste 100 de cazuri Covid pe zi în județul Sibiu, în ultima perioadă, iar medicul de la UPU a dorit să sesizeze că medicii de la Urgența Spitalului Județean Sibiu sunt copleșiți de numărul mare de bolnavi și că nu mai au paturi unde să-i interneze, chiar dacă ajung în stare gravă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.