Prefectul de Sibiu după ieșirea nervoasă din CJSU: Am vorbit cu dr. Halmaghi, mi-am cerut scuze

Știri de Sibiu, 27.10.2020

Prefectul de Sibiu, Mircea Crețu, a declarat marți seara, în conferință de presă, că și-a cerut scuze în ședință publică, după ieșirea nervoasă din plenul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență avută față de dr. Voichita Halmaghi, specialist în medicină de urgență în Cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, care a semnalat că nu mai sunt paturi pentru internarea pacienților în stare gravă.

Citește și: Medic urgentist certat de Prefectul Sibiului pentru că a spus în CJSU: Nu avem unde interna pacienții, e nevoie de paturi

”Încep prin a vă spune că astăzi am avut o discuție cu doamna doctor Halmaghi față de care mi-am cerut scuze pentru reacția de ieri, a fost o situație regretabilă. Totodată, țin să îi mulțumesc doamnei doctor pentru înțelegerea și profesionalismul pe care mi le-a arătat. Eu în calitate de prefect nu pot reorganiza singur spitale și nici nu pot lua decizii într-o instituție pe care nu o conduc, fiind nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătățirea situației în care ne aflăm. În ședința de astăzi am solicitat tuturor managerilor de spitale propuneri concrete pentru a rezolva situația cu care se confruntă personalul medical. Este, fără îndoială un efort uriaș ceea ce fac medici zi de zi. Cuvintele sunt prea mici pentru a-i ajuta, în aceste momente. Ei au nevoie de spațiu, de materiale și echipamente, de colegi care să îi ajute în realizarea cu succes a actului medical”, a declarat prefectul de Sibiu în conferință de presă.

”Nu avem unde interna pacienții”, a fost semnalul de alarmă transmis de dr. Voichita Halmaghi, specialist în medicină de urgență în Cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, care l-a scos din minți, luni, pe prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Mesajul a fost lansat în contextul unei medii de peste 100 de cazuri Covid pe zi în județul Sibiu, în ultima perioadă, iar medicul de la UPU a dorit să sesizeze că medicii de la Urgența Spitalului Județean Sibiu sunt copleșiți de numărul mare de bolnavi și că nu mai au paturi unde să-i interneze, chiar dacă ajung în stare gravă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns