Prefectul Sibiului după reacția nervoasă avută față de un urgentist: În aceste momente cu Covidul, îmi pare rău că nu sunt medic; Nimeni nu este perfect

Știri de Sibiu, 27.10.2020

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a mărturisit marți, în conferință de presă, că regretă că nu este medic pentru că așa consideră că ar fi putut ”mai mult” în vreme de pandemie ”fără a aștepta să spună alții ce ar trebui făcut”, întrebat fiind cum evaluează cererile de demisia apărute după reacția nervoasă față de dr. Voichita Halmaghi, specialist în medicină de urgență în Cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, în timp ce cerea suplimentarea locurilor din spital pentru pacienții în stare gravă.

În conferința de presă susținută marți, la o zi după incidentul care a revoltat atât lumea medicală cât și societatea civilă, prefectul a oferit și o explicație pentru reacția avută în plenul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, întrebat fiind cum evaluează valul de nemulțumire generat și cererile de demisie.

Citește și: Prefectul de Sibiu după ieșirea nervoasă din CJSU: Am vorbit cu dr. Halmaghi, mi-am cerut scuze

”Este adevărat. V-am spus, regret atitudinea sau poziția mea de ieri. Am spun că am avut o discuție cu doamna dr. Halmaghi și de față au fost toți colegii, manageri de spitale. Poate, cu toată sinceritatea…Știți de ce am ajuns să am această reacție? Pentru că, așa cum știți, (…), atunci când sunt probleme, ar trebui să le comunice din timp, să se rezolve, nu când suntem într-o situație despre care discutăm spunem că avem mari probleme. M-aș fi așteptat…Și astăzi chiar m-am bucurat că d-na dr. Halmaghi mi-a trimis în scris, vă spun sincer, 9 pagini. Și mă bucur de acest lucru”, a declarat prefectul.

El a mărturist chiar c și-ar fi dorit să fie medic, având în vedere pandemia de coronavirus.

”Sincer să vă spun, în aceste momente cu Covidul, îmi pare rău că nu sunt medic. Poate aș putea mai mult fără a aștepta să spună alții ce ar trebui făcut. Vă spun sincer. Pot să vă spun că există medic, și nu am să îi dau numele, cu care iau foarte des legătura și care chiar este în prima linie, la Spitalul Județean Sibiu. Da. Ca urmare, regret acest lucru. Sigur, acuma, dacă greșești, toată lumea o să-ți ceară maximum. Vom vedea dacă va fi așa sau nu. Oricum, această funcție…Nimeni nu este perfect, așa s-a întâmplat”, a mai adăugat Mircea Crețu.

În deschiderea conferinței de presă de marți, prefectul a anunțat că și-a cerut scuze în ședință publică, după ieșirea nervoasă avută față de dr. Voichita Halmaghi.

Nu avem unde interna pacienții”, a fost semnalul de alarmă transmis de dr. Voichita Halmaghi, specialist în medicină de urgență în Cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, care l-a scos din minți, luni, pe prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Mesajul a fost lansat în contextul unei medii de peste 100 de cazuri Covid pe zi în județul Sibiu, în ultima perioadă, iar medicul de la UPU a dorit să sesizeze că medicii de la Urgența Spitalului Județean Sibiu sunt copleșiți de numărul mare de bolnavi și că nu mai au paturi unde să-i interneze, chiar dacă ajung în stare gravă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.