Aproximativ 350 de teste Covid pe zi, capacitatea de testare a Sibiului

Știri de Sibiu, 28.10.2020

Spitalele din Sibiu sunt chestionate cu privire la creșterea numărului de teste la persoanele suspecte de infecția cu SARS CoV-2, în condițiile în care capacitate de testare la nivelul întregului județul este doar de aproximativ 350 teste pe zi, conform informațiilor furnizate de Prefectura Sibiu.

”În ceea ce privește procesul de testare în acest moment se fac în medie aproximativ 350 de teste pe zi. În cadrul întâlnirii de mâine am solicitat punctual să mi se comunice de ce este nevoie pentru a testa la capacitate maximă, în condițiile în care sunt funcționale 3 aparate de testare RT-PCR, două în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și unul în cadrul Spitalului de Pediatrie”, a transmis marți Prefectul Mircea Crețu.

Având în vedere că Sibiul nu a transmis niciodată în raportarea zilnică numărul de teste realizate atât la stat, cât și în privat, Prefectura Sibiu a anunțat că ”la nivel național se lucrează la îmbunătățirea sistemului informatic de raportări, astfel că în curând la nivel local vom avea o situație foarte clară a numărului de teste efectuate”.

Județul Sibiu a înregistrat marți alte 131 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, ajungând la un număr de 4525 de cazuri de la începutul pandemiei, cu o rată a incidenței Covid de 2,51.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citește și: Aproximativ 350 de teste Covid pe zi, capacitatea de testare a Sibiului […]