Managerul de la Județean despre menținerea aglomerației de la UPU: Nu văd nicio implicare a medicilor de familie

Știri de Sibiu, 30.10.2020

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, dr. Liliana Coldea, spune că apariția OUG care reglementează implicarea medicilor de familie în monitorizarea la domiciliul a bolnavilor Covid nu a dus la reducerea aglomerației de la Unitatea de Primiri Urgențe și spune că nu vede ”nicio implicare a medicilor de familie”.

Întrebată fiind dacă în ultimele zile s-a redus numărul pacienților care se adresează medicilor de la ”Urgență”, dr. Liliana Coldea a declarat: ”Nu se simte nimic pentru că nu văd nicio implicare a medicilor de familie. Oamenii vin în continuare la spital, probabil că la spital se simt mai în siguranță pentru că li se fac analize și investigații”.

Managerul spitalului este de părere că mulți oameni nu știu că bolnavii cu forme ușoare sunt acum monitorizați de medicul de familie, fără să mai fie nevoie să ajungă la spital.

”Oamenii nu știu și vin la spital. Noi nu putem să îi trimitem acasă. Acociația Medicilor de familie să își informeze pacienții, cu precădere pacienții care au în familie cazuri în izolare sau în carantină”, a mai spus Coldea.

Medicii de familie din județul Sibiu au preluat în ultimele zile monitorizarea pacienților Covid cu forme ușoare ale bolii, fiind stabilit un protocol de intervenție, conform OUG nr.180/2020 emisă pentru eliminarea aglomerațiilor apărute în spitale, a anunțat Asociației Medicilor de Familie din Sibiu.

Citește și: UTIL: Protocolul după care medicii de familie din Sibiu intervin pentru pacienții Covid

Autoritățile județene sibiene speră că medicii de familie să devină ”un sprijin real” în gestionarea crizei Covid, urmare a apariției OUG 180 care reglementează implicarea acestora în monitorizarea bolnavilor.

Zeci de pacienți sunt nevoiți zilnic să aștepte ore în șir în curtea Spitalului Clinic Județean Sibiu ca să fie evaluați de medici.

În plină criză de spații, Județeanul a decis suplimentarea cu 9 paturi a locurilor Covid și planifică amplasarea de noi corturi în curtea spitalului pentru bolnavii care sunt nevoiți să aștepte în frig.

Citește și: Noi soluții pentru deblocarea Urgenței de la Spitalul Județean Sibiu; 9 paturi în plus și 3 containere în așteptare

În condițiile în care numai joi au fost confirmate alte 260 de cazuri noi în Sibiu, Spitalul Județean Sibiu a depășit demult capacitatea de preluare a pacienților Covid, atât pe secții cât și la ATI.

Rata incidenței cazurilor de coronavirus în județul Sibiu a urcat joi la 2,73. Numărul total al infecțiilor confirmate este 4914 de persoane, cu 191 de decese la pacienți infectați cu Covid.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citește și: Managerul de la Județean despre menținerea aglomerației de la UPU: Nu văd nicio implicare a medi… […]

  2. victor says:

    Din pacate nu vede barna din propriul ochi.