Ortopedia de la Județean, dotată cu linie de endoscopie ce permite intervenții minim-invazive la articulații

Știri de Sibiu, 30.10.2020

Secția Clinică Ortopedie Traumatologie a Spitalului Clinic Județean Sibiu a fost dotată cu una dintre cele mai noi și performante linii de endoscopie ce permite intervenții minim-invazive adresate în special articulațiilor mari ale corpului, precum genunchi, umăr, gleznă, sold, transmite SCJU Sibiu.

Echipamentul în valoare de 431.732, achiziționat prin sponsorizări, este format dintr-un turn de artroscopie cu sistem video si monitor 4K, consolă universală pentru piese de mână, mâner Shaver, artro-pompă, unitate de radiofrecvență și pense de artroscopie.

Potrivit medicilor,noua achiziție va permite tratarea de patologii variate precum: rupturi de ligamente, rupturi de menisc, leziuni de cartilaj, instabilități de umăr, anumite leziuni de coafă de rotatori sau ablație de corpi liberi intraarticulari.

“Intervențiile chirurgicale endoscopice reprezintă, la ora actuală, o parte esențială a spectrului chirurgical în orice clinică de Ortopedie. Fiecare secție de Ortopedie care se respectă trebuie sa aibă în dotare aparatura care să permită efectuarea intervențiilor minim-invazive pe cale endoscopică. Această aparatură, achiziționată prin sprijinul generos al firmelor care au susținut financiar acest proiect a venit la fix având în vedere că vechea aparatură, de peste 10 ani, era deja depășită fizic si moral și dădea deja semne repetate de oboseală. Mulțumim Albis și Marquardt pentru implicare” a declarat dr. Radu Fleacă.

Ortopedia de la Județean are tradiție în efectuarea intervențiilor artroscopice, în special în zona genunchiului, Spitalul Județean Sibiu fiind unul dintre centrele importante din Romania unde se efectuează astfel de intervenții complexe.

Ultimii ani au adus extinderea spectrului de activitate în zona chirurgiei umărului iar odată cu achiziția noii aparaturi s-au creat premisele dezvoltării pe mai departe.

„Sperăm să se deblocheze și programele naționale de instabilități pentru a putea obține finanțarea pentru implanturile necesare efectuării acestor intervenții. Medicina modernă, deși a înregistrat progrese extraordinare, este înalt tehnologizată, foarte scumpă și necesită permanent investiții în aparatura de înaltă performanță. Sperăm că, după ce trece valul pandemic, să putem reveni la ritmul de lucru cu care ne-am obișnuit pentru a putea valorifica eficient, atât aparatura achiziționată recent cât și experiența acumulată în toți acești ani,” a concluzionat dr Mihai Roman, medicul șef al Secției Clinice Ortopedie.

Achiziția a fost posibilă prin implicarea firmelor S.C Albis Plastic SRL, care a sponsorizat spitalul cu suma de 398.276,20 lei și de S.C Marquardt, care a sponsorizat spitalul cu suma de 33.455,80 lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.