Un nou caz de Covid la Tribunalul Sibiu; Simptome și la alți angajați

Știri de Sibiu, 30.10.2020

Întreg personalul instanțelor de judecată urmează să fie testat în perioada imediat următoare, a anunțat vineri Tribunalul Sibiu, după confirmarea celui de-al doilea caz de infecție cu SARS Co-V-2 și apariția de simptome ale bolii la alți angajați.

Direcției de Sănătate Publică Sibiu a declanșat o anchetă epidemiologică la Tribunalul Sibiu în 28 octombrie, după ce un judecător a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. La scurt timp, a apărut un al doilea caz, la un angajat care ” nu se afla în activitate începând din data de 23.10.2020”, precum și simptome în rândul angajaților.

”Din primele verificări, nu s-a identificat o legătură între cele două cazuri, contacții direcți ai noului caz declarat fiind membrii familiei. Totodată, în cursul zilei de azi, 30.10.2020, un angajat al Tribunalului Sibiu și un angajat al Judecătoriei Sibiu au acuzat simptome de infectare, fiind anunțați reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu”, a declarat Cornelia Prundaru, purtător de cuvânt al instituției.

Pentru desfășurarea în bune condiții a activității administrativ judiciare a instanței şi (…) pentru siguranța colegilor și a publicului nostru, în perioada imediat următoare întreg personalul instanțelor urmează să fie testat”, a mai transmis Tribunalul Sibiu.

După primele cazuri Covid, Tribunalul informează că s-au făcut intervenții de dezinfecție și igienizare ”în toate spațiile ocupate de instanță” și precizează că ”activitatea instanțelor se desfășoară în continuare în condiții normale”.

În același context, a fost reluat apelul către toți participanții la activitatea judiciară ”să respecte cu strictețe măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunțate public de către Tribunalul Sibiu”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.