ANM: Ploi și vânt în Sibiu, ninsori viscolite la munte

Știri de Sibiu, 30.10.2020

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri informare meteo de ploi și vânt pentru județul Sibiu și Cod Galben de ninsori viscolile în zona montană înaltă, valabile până duminica seara.

Potrivit ANM, de vineri până duminică,la ora 16.00, se vor semnala intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte în zona de munte.

”În întreaga regiune temporar va ploua, iar la munte și posibil în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est și sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60….80 km/h”, anunță ANM.

Codul Galben de ninsori viscolite în zona înaltă este valabil în perioada 31 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00.

”În intervalul menționat în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 90…100 km/h, viscolind ninsoarea”, a mai precizat ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.