Fără precedent: Sedințele BEJ Sibiu, în sistem videoconferință din cauza Covid

Știri de Sibiu, 30.10.2020

Sedințele Biroului Electoral Județean Sibiu, desemnat să se ocupe de organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, se vor organiza pentru prima dată în sistem videoconferință iar judecătorii și membrii AEP din vor fi testați, în contextul apariției de cazuri Covid la Tribunalul și Judecătoria Sibiu.

”Având în vedere cele câteva cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate la Tribunalul și Judecătoria Sibiu, precum și mai multe suspiciuni de îmbolnăvire existente la acest moment, în urma consultării cu reprezentanții DSP Sibiu și în baza recomandărilor primite, întreg personalul urmează a fi testat în zilele următoare, inclusiv președintele, locțiitorul și judecătorul membru din cadrul BEJ Sibiu”, se precizează în comunicatul BEJ Sibiu.

În contextul dat, s-a decis ca ședințele birourilor și oficiilor electorale ”se pot desfășura și în sistem de videoconferință”.

”Pentru siguranța colegilor și a publicului nostru și pentru a elimina orice risc de transmitere, precum și pentru a asigura deplina și eficienta funcționare a BEJ Sibiu, președintele acestei autorități a decis, cu consultarea membrilor, ca la ședințe participarea judecătorilor să se facă în sistem de videoconferință”, a mai transmis BEJ Sibiu.

Întreg personalul instanțelor de judecată urmează să fie testat în perioada imediat următoare, a anunțat vineri Tribunalul Sibiu, după confirmarea celui de-al doilea caz de infecție cu SARS Co-V-2 și apariția de simptome ale bolii la alți angajați.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.