Spitalul Militar Sibiu a fost inclus în rețeaua Covid; Capacitatea Sibiului de preluare a pacienților, crescută la 371 de locuri

Știri de Sibiu, 31.10.2020

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu a fost integrat în rețeaua județeană de tratare a pacienților Covid, cu o secție de 11 locuri, dintre care 5 sunt paturi de terapie intensivă. Urmare a transformării Spitalului Militar în unitate suport Covid, capacitatea de preluare a pacienților infectați cu SARS CoV-2 în județul Sibiu a crescută la 371 de locuri, transmite Prefectura Sibiu.

Potrivit comunicatului transmis sâmbătă, la Militar s-au organizat circuitele pentru 11 locuri Covid, dintre care 5 sunt locuri ATI, iar 6 locuri sunt pentru pacienții cu forme medii de infecție.

”Astăzi s-a înregistrat un număr record de decese, din nefericire 13 oameni au pierdut lupta pentru viață! Majoritatea se luptau cu boli grave și au devenit extrem de vulnerabili în fața virusului SARS CoV-2. V-am îndemnat și vă îndemn în continuare să respectați măsurile de prevenție și mai presus de orice să vă protejați astfel încât să nu vă infectați cu acest virus ce poate fi necruțător!”, a declarat Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu.

Pacienții Covid de la Militar vor fi deserviți de un număr de 24 de persoane din rândul personalului medico-sanitar, primii bolnavi fiind preluași de sambata seara.

La data de 31 octombrie, capacitatea de preluare a pacienților Covid în județul Sibiu a ajuns la un număr total de 371 de locuri pentru pacienții COVID-19 dintre care 19 ATI pentru adulți și 6 ATI pentru copii( Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu: 155 de locuri din care 12 ATI, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu: 50 de locuri, Spitalul General Căi Ferate Sibiu: 27 de locuri, Spitalul Municipal Mediaș: 20 de locuri dintre 2 ATI, Spitalul Orășenesc Cisnădie: 42 de locuri, Spitalul Militar de Urgență Sibiu: 11 locuri dintre care 5 ATI, Spitalul de Pediatrie Sibiu: 66 dintre care 6 ATI (menționăm că 3 paturi ATI dintre cele 6, sunt pentru sugari).

Decizia includerii Spitalului Militar Sibiu în circuitul Covid a fost luată în urma consultărilor cu Ministrul Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

„Începând de joi, împreunã cu dl general Ciuca, Ministrul Apărării, am analizat posibilitatea tratării pacienților Covid și în Spitalul Militar Sibiu. Astãzi, spitalul este pregătit și vor fi preluați pacienții repartizați de către DSP Sibiu”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan într-un comunicat de presă.

Bilanțul victimelor Covid a depășit sâmbătă 200 de persoane, după ce spitalele din Sibiu au raportat 13 decese într-o singură zi, la persoane cu vârste cuprinse între 25 și 93 de ani, și alte 253 de cazuri noi confirmate, transmite Prefectura Sibiu.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu are de mai bune de trei săptămani toate paturile ocupate de la terapie intensivă , cu zeci de pacienți nevoiți să aștepte și mai bine de 24 de ore sa fie consultați.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citește și: Spitalul Militar Sibiu a fost inclus în rețeaua Covid; Capacitatea Sibiului de preluare a pacienț… […]

  2. […] Citește și: Spitalul Militar Sibiu a fost inclus în rețeaua Covid; Capacitatea Sibiului de preluare a pacienț… […]