Drumarii, pregătiți să intervină cu material antiderapant pe drumurile județene și în orașul Sibiu

Știri de Sibiu, 20.11.2020

Echipele de deszăpezire ale societății Drumuri și Poduri Sibiu, care are în administrarea rețeaua de drumuri județene, sunt pregătite să intervină cu materiale antiderapant dacă va fi necesar, a declarat pentru StirideSibiu Monica Iliescu, purtătorul de cuvânt al companiei, în contextul avertizării meteo de ninsori și precipitații mixte pentru Sibiu.

”Comandamentul a fost instituit, echipele de intervenție sunt pregătite, ținem legătura în permanență cu Poliția Rutieră și se va interveni cu material antiderapant, dacă vom avea carosabil umed”, a precizat Monica Iliescu.

Comandamentul de iarnă 2020 – 2021 a fost instituit din 16 noiembrie și dispune de 66 utilaje de intervenție pentru deszăpezire alocate celor 5 baze: Baza Sibiu cu punctul de sprijin Păltiniș (canton), punctul de sprijin Jina și Rîul Sadului, Baza Cîrța cu punctul de sprijin Poiana Neamțului, Baza Agnita, Baza Șeica Mare și Baza Dumbraveni cu punctul de sprijin Blăjel.

Potrivit societății de drumuri, pentru iarna 2020 – 2021, a fost estimat un necesar de 13.350 to nisip, 3000 to sare și 60 to material lichid pentru deszapezire, care vor fi necesare pentru deszapezirea drumurilor.

”35% din totalul cantitatilor de materiale estimate se afla distribuite în bazele societății din 15 noiembrie”, a mai precizat Monica Iliescu.

În perioada activității comandamentului de deszăpezire numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este: 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24).

Județul Sibiu se află sub avertizare Cod Galben de ninsori și viscol până sambata seara.

UPDATE: În contextul prognozei meteo, Primăria Sibiu informează sibienii că ”este pregătită pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire”.

”Operatorul are în stoc cantități suficiente de sare și nisip, precum și un produs lichid care va fi utilizat pentru topirea zăpezii”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt al SCJU Sibiu.

Firma SC Salubritate Deva & SC Terra Building, care asigură deszăpezirea în oraș are pregătiți 90 de angajați pentru îndepărtarea manuală a zăpezii și împrăștierea materialului antiderapant pe scările din spațiul public, în stațiile de autobuz și în zonele pietonale.

Pe strazi se va interveni cu 15 autospeciale cu echipamente pentru împrăștierea materialul antiderapant lichid și solid, dintre care 13 dotate cu plug pentru îndepărtatul mecanizat al zăpezii, 6 utilaje pentru îndepărtatul mecanizat al zăpezii, 16 utilaje pentru transportul zăpezii și 11 utilaje pentru încărcarea zăpezii, a precizat Primaria Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Continuarea aici: Drumarii, pregătiți să intervină cu material antiderapant pe drumurile județene și în orașul… […]