CE a aprobat schema de ajutor de stat de 1,7 mil. euro pentru companiile aeriene care operează la Sibiu

Știri de Sibiu, 21.11.2020

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 1,7 milioane de euro acordați de Consiliul Județean Sibiu companiilor aeriene care operează pe Aeroportul Internațional Sibiu, a anunțat administrația județeană sibiană.

Comisia Europeană a aprobat vineri 1,7 milioane de euro, valoarea schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității operatorilor aerieni la Aeroportul Internațional Sibiu, în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19.

Banii vor fi susținuți din bugetul Consiliului Județean Sibiu, sumele urmând să fie acordate până la data de 30 iunie 2021, ”în mod public și transparent companiilor aeriene care operează zboruri spre și de pe aeroport”, transmite CJ.

“Efortul nostru constant de a căuta soluții și finanțări care să contribuie la combaterea efectelor negative înregistrate de Aeroportul Internațional Sibiu se materializează acum prin schema de ajutor aprobat de Uniunea Europeană. Sunt mulțumită de acest rezultat deoarece Aeroportul Internațional Sibiu este o instituție fanion care a contribuit în mod semnificativ nu doar la dezvoltarea regiunii, ci și la realizarea unor obiective mai largi ale județului Sibiu.”, spune Daniela Cimpean, președinta CJ Sibiu.

Ajutorul de stat reprezintă un ”real sprijin acordat” de Uniunea Europeană companiilor care în contextul crizei sanitare și economice generate de epidemia COVID -19 au nevoie de lichiditate pentru a putea face față efectelor negative, susține administrația sibiană.

“Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să creeze perspectivele unei relansări în ceea ce privește traficul aerian pe aeroportul sibian în anul 2021”, a spus Marius Gârdea, directorul AIS.

”Stimularea relansării traficului aerian de pe Aeroportul Internațional Sibiu, precum și recuperarea traficului aerian este o componentă esențială pentru redresarea economică și viabilitatea structurală a aeroportului și a întregii economii a județului Sibiu și chiar a Regiunii Centru”, se mai spune in comunicatul CJ Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.