Pe ascuns, CJSU Sibiu a decis și carantinarea localităților Mediaș, Avrig și Orlat

Știri de Sibiu, 21.11.2020

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a decis sâmbătă, în ședință extraordinară, carantinarea localităților Mediaș, Avrig și Orlat, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 noiembrie, a anunțat Prefectura Sibiu.

” În urma ședinței, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 3 hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Mediaș, Orașului Avrig și localității Orlat, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile. Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (Anexă), legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator(…) Textul complet al Hotărârilor nr. 90, 91 și 92, precum și Declarația pe propria răspundere, sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență: https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ ”, a transmis Prefectura Sibiu.

În comunicatul rezumat la câteva rânduri despre carantina din localitățile in cauza, Prefectura Sibiu nu oferă date și informații suplimentare pentru populație și nici detalii despre situația infecțiilor la nivelul fiecărei comunități.

Ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a fost condusă de președintele CJSU Sibiu, Mircea Crețu, care refuză să respecte legea de la revenirea în funcție.

Citește și: Preocuparea prefectului Crețu în prima zi de lucru după izolare; Ședința CJSU fără presă

În ultima saptamana, Prefectura Sibiu a refuzat să mai anunțe zilele in care se convoacă CJSU Sibiu, deși s-a cerut informare, a exclus presa de la sedinte și blochează informațiile solicitate cu privire la masurile de gestionare a crizei Covid în județul Sibiu.

În urma cu o săptămână, alte 4 localități au fost carantinate în județul Sibiu- Sibiu, Selimbăr, Tălmaciu și Cisnădie.

La o săptămână la instituirea carantinei în Sibiu și localitățile învecinate, incidența cumulată a cazurilor Covid la nivelul județului Sibiu a ajuns sâmbătă la 8,82, în creștere față de 7,76 rata Covid la data carantinării.

Potrivit evaluării DSP, incidența cazurilor din ultimele 14 zile în localitățile ce urmează să intre în carantină de luni este: Orlat – 15,16 cazuri la mia de locuitori, cu 51 de cazuri, Mediaș – 9,23 rata Covid, cu 509 cazuri și Avrig – 7,87 rata incidenției Covid, cu 82 de cazuri noi confirmate în ultimele 2 saptamani.

Hotărârile CJSU Sibiu privind carantinarea au fost emise separat pentru fiecare localitatea și pot fi accesate: Mediaș, Avrig și Orlat!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citește și: Pe ascuns, CJSU Sibiu a decis și carantinarea localităților Mediaș, Avrig și Orlat […]

  2. […] Citește și: Pe ascuns, CJSU Sibiu a decis și carantinarea localităților Mediaș, Avrig și Orlat […]