CJSU Sibiu: Precizări cu privire la restricțiile impuse de carantină în Mediaș, Avrig și Orlat

Știri de Sibiu, 22.11.2020

Prefectura Sibiu a transmis duminică seara precizări suplimentare cu privire la restricțiile pentru localitățile Mediaș, Avrig și Orlat care intră în carantină începând de luni, 23 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, în sedință extraordinară, ”Planul de acțiune integrat pentru asigurarea măsurilor specifice pe timpul instituirii carantinei în municipiul Mediaș, orașul Avrig și localitatea Orlat”, în cadrul căruia s-au făcut precizări suplimentare cu privire la activitatea creșelor și afterschool-urilor, a agenților economici și a persoanelor care au planificate călătorii cu avionul.

CJSU Sibiu: Deplasarea la vot, permisă în localitățile carantinate; Comerțul cu produse nealimentare, suspendat

Prefefectura Sibiu transmite ”că s-au făcut clarificări cu privire la anumite aspecte semnalate din momentul aprobării Hotărârilor nr. 90, 91 și 92:

  • În ceea ce privește activitatea creșelor și afterschool-urilor este permisă numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  • În ceea ce privește activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări precum și a Serviciului Pașapoarte, aceasta se desfășoară conform programului stabilit cu respectarea măsurilor de protecție împotriva SARS CoV-2.
  • Deplasarea persoanelor către Aeroportul Internațional Sibiu se poate face în baza biletului de avion ca document justificativ, precum și declarația pe propria răspundere pentru persoanele care transportă călătorii la aeroport.
  • Operatorii economici care au ca activitate prepararea de alimente/băuturi, își încetează activitatea cu publicul la ora 20:00. Însă activitatea poate continua non-stop pentru livrările la domiciliu.
  • În ceea ce privește declarația pe propria răspundere, aceasta se poate completa și în format electronic și pe hârtie (printată sau olograf).
  • În ceea ce privește adeverința eliberată de angajator, nu are un model tip, precum declarația pe proprie răspundere. Pentru verificarea deplasării în scop profesional este necesară prezentarea unuia dintre cele 3 documente justificative: declarația pe proprie răspundere, legitimația de serviciu vizată la zi, adeverința de la angajator”.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a solicitat sâmbătă Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Comandantului Acțiunii, Raed Arafat, pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru localitățile Avrig, Mediaș și Orlat.

După ordinul lui Arafat, CJSU Sibiu va emite o nouă hotararea de aplicare a ordinului.

Citește și: Pe ascuns, CJSU Sibiu a decis și carantinarea localităților Mediaș, Avrig și Orlat

Potrivit evaluării DSP, incidența cazurilor din ultimele 14 zile în localitățile Mediaș, Avrig și Orlat, ce urmează să intre în carantină de luni, este: Orlat – 15,16 cazuri la mia de locuitori, cu 51 de cazuri noi, Mediaș – 9,23 rata Covid, cu 509 cazuri și Avrig – 7,87 rata incidenței Covid, cu 82 de cazuri noi confirmate în ultimele 2 săptamani.

Hotărârile CJSU Sibiu privind carantinarea au fost emise separat pentru fiecare localitatea și pot fi accesate: Mediaș, Avrig și Orlat!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: CJSU Sibiu: Precizări cu privire la restricțiile impuse de carantină în Mediaș, Avrig și Orlat […]