#Crantină: Restricții și filtre de poliție la intrarea în Mediaș, Avrig și Orlat

Știri de Sibiu, 22.11.2020

Poliția Rutieră impune restricții și filtre pe drumurile județene și naționale care tranzitează localitățile Mediaș, Avrig și Orlat pentru care s-a instituit măsurii de carantinării, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Accesul în orașul Avrig de pe DN1 este interzis la intersecția DN 1 cu strada Bisericii iar accesul în localitatea Orlat se închide spre și dinspre Sibiel, la intersecția dintre DJ 106D cu DJ 106E, Mediașul fiind singura localitate fără restricții rutiere dar cu filtre amplasate la întrarile principale în oraș, potrivit unui comunicat al IPJ Sibiu.

În zona orașului Avrig, se închide total circulația rutieră la intersecția DN 1 cu strada Bisericii.
Accesul în orașul Avrig, dinspre DN 1, se va realiza utilizând intrarea amplasată la intersecția drumului național cu strada Gheorghe Lazăr, unde va fi instituit filtru rutier.
Al doilea filtru rutier va funcționa la ieșirea din orașul Avrig spre Mârșa, pe DJ 105G.

În zona localității Orlat, se închide circulația rutieră spre/dinspre Sibiel, la intersecția dintre DJ 106D cu DJ 106E. Astfel, accesul pe ruta Sibiel/Săliște – Cristian/mun. Sibiu, se va realiza utilizând ca rută ocolitoare DN 1 – Săcel – Sibiel sau DN 1 – Săliște.
Cele două filtre rutiere instituite vor funcționa la intrarea în localitatea Orlat dinspre Cristian, DJ 106E, respectiv la intersecția DJ 106D cu DJ 106J, Poplaca – Gura Râului.

În zona municipiului Mediaș, nu se închide niciun tronson rutier, în schimb vor fi instituite 6 filtre de control:
• pe DN 14, ieșire spre mun. Sibiu;
• pe DN 14, ieșire spre Sighișoara (MS);
• pe DN 14A, ieșire spre Târnăveni (MS);
• pe DJ 141, ieșire spre Moșna;
• pe DJ 142A, ieșire spre Dârlos;
• pe DC 10, ieșire spre Ighișul Nou.

Potrivit evaluării DSP, incidența cazurilor din ultimele 14 zile în localitățile Mediaș, Avrig și Orlat, ce urmează să intre în carantină de luni, este: Orlat – 15,16 cazuri la mia de locuitori, cu 51 de cazuri noi, Mediaș – 9,23 rata Covid, cu 509 cazuri și Avrig – 7,87 rata incidenței Covid, cu 82 de cazuri noi confirmate în ultimele 2 săptamani.

Hotărârile CJSU Sibiu privind carantinarea au fost emise separat pentru fiecare localitatea și pot fi accesate: MediașAvrig și Orlat!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.