Conducerea Spitalului TBC Sibiu, după numirea noului director medical: În octombrie am cerut scoaterea la concurs; încă se constituie Comisia!

Știri de Sibiu, 02.12.2020

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a cerut în luna octombrie Consiliului Județean Sibiu reluarea concursului pentru postul de director medical, după ce în primăvară nu s-a prezentat niciun candidat, potrivit unui comunicat transmis de unitatea sanitară care a anunțat miercuri numirea dr. Lavinia Danciu în funcția de director medical interimar, odată cu expirarea mandatului deținut de dr. Ioan Drăghilă.

”Menționăm că, după ce în luna martie a fost organizat concurs pentru ocuparea funcției de director medical, la care nu s-a înscris niciun candidat, unitatea sanitară a început în luna octombrie demersurile pentru organizarea unui nou concurs de ocupare a funcției de director medical.(…) Până în prezent, în conformitate cu prevederile Art.II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 cu privire la posibilitatea organizării concursurilor pe durata stării de alertă, prin adresa nr.6466 din 27.10.2020, transmisă către Consiliul Județean Sibiu, am solicitat aprobarea scoaterii la concurs a postului de director medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu”, a transmis Spitalul de Pneumoftiziologie.

Conform aceluiași document, unitatea sanitară condusă de Cristian Roman încă ateaptă și acum constituirea Comisiei de concurs, după care se va stabili data organizării concursului.

”Ulterior, prin adresa 1751 din 24.11.2020, transmisă Consiliului Județean Sibiu, am solicitat desemnarea a doi reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu și a unui reprezentant al Președintelui Consiliului Județean Sibiu care să facă parte din Comisia de concurs și a doi reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu și a unui reprezentant al Președintelui Consiliului Județean Sibiu, care să facă parte din Comisia de soluționare a contestațiilor.
După ce vor fi desemnați toți membrii Comisiei de concurs și după ce Comisia de concurs va fi avizată de către CJ, vor fi stabilite în ședință de lucru tematica, bibliografia de concurs și temele de proiect. După constituirea Comisiei, în maxim 10 zile va fi publicat anunțul de concurs”, a mai transmis spitalul.

Medicul pneumolog Lavinia Danciu a fost numit miercuri director medical interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, în plin scandal generat de faptul că membri CA ai spitalului pregătiseră numirea în funcție a fostului director de la DSP Sibiu, Gabriel Budescu.

Citește și: Dr. Drăghilă: Nu mai sunt director medical la TBC; Decizia CJ privind înlocuitorul!

„Doresc să sprijinim populația din județul Sibiu pentru a trece cu bine peste această perioadă de pandemie. Astfel, vom continua demersurile pentru a ne spori capacitatea de oxigenoterapie, întrucât cazurile care se internează în prezent sunt din ce în ce mai grave și vom depune toate eforturile pentru a oferi servicii medicale cât mai eficiente și prompte tuturor pacienților care ni se adresează”, atransmis dr. Lavinia Danciu.

Postul de director medical de la TBC a rămas vacant după ce în data de 1 decembrie a expirat mandatul de director medical interimar al dr. Ioan Drăghilă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: Conducerea Spitalului TBC Sibiu, după numirea noului director medical: În octombrie am cerut scoat… […]