(P) FDGR, PNL și PSD s-au aliat la Cisnădie; Au ignorat și Codul Administrativ

Știri de Sibiu, 03.12.2020

Prima ședință de consiliu local a orașului Cisnădie a început cu o ilegalitate, cu sprijinul reprezentantului FDGR, dl. consilier Krafft Robert.

Ieri, 02 decembrie, a avut loc prima ședință a Consiliului Local Cisnădie, a cărei ordine de zi conținea constituirea comisiilor de specialitate și alegerea viceprimarului.

Ilegalitatea a fost făcută în procesul de constituire a comisiilor de speciale, unde votul în consiliu trebuia să fie conform art. 124 alin (5) din Codul Administrativ, astfel încât fiecare grup de consilieri să nominalizeze persoanele în comisii, în funcție de opțiune, de pregătirea profesională și domeniul în care își desfășoară activitatea.
Propunerea Grupului de consilieri USR PLUS a respectat legea, făcând nominalizările în comisii după principiile pregătirii profesionale și a opțiuni:
Comisia economică: Rodica Velțan și Marius Vlăsceanu
Comisia tehnică: Andreea Zîmța și Adrian Daneș
Comisia social-juridică: Mihaela Seușan și Alexandru Gheorghiu.

Însă, majoritatea formată din PNL, PSD și FDGR a ignorat cu desăvârșire reglementările legale, au schimbat ordinea în comisii, astfel încât competențele profesionale nu au mai fost o prioritate, hotărârea fiind aprobată cu ajutorul consilierilor PNL, PSD și reprezentantul FDGR, domnul Krafft Robert.

Alianța USR PLUS Cisnădie va contesta această hotărâre la Prefectura Județului Sibiu și în contencios administrativ. Ne propunem ca orice derapaj de la litera legii să fie făcut public și semnalat instituțiilor competente.

Cu sprijinul domnului Krafft, PNL a obținut majoritatea necesară pentru ca Cisnădie să continue cu același viceprimar, domnul Dănuț Filip. Alianța USR PLUS are în spate încrederea cetățenilor pentru a-și fi dorit funcția de viceprimar, astfel încât să existe o reprezentare corectă a votului din 27 septembrie. Cu toate acestea, s-a confirmat o configurație politică diferită de ce și-ar fi dorit cetățenii orașului.

Vor fi 4 ani grei, dar nu vom trece cu vederea astfel de abateri de la lege și de la rezultatul alegerilor din septembrie. Suntem vocea voastră în Primăria Cisnădie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.