Rolul Bisericii Ortodoxe Române în viața romilor, cercetare de peste 1 milion de euro la ULBS

Știri de Sibiu, 03.12.2020

Timp de 3 ani, 20 de cercetători din România și Norvegia vor studia rolul Bisericii Ortodoxe Române din ultimii 300 ani în integrarea romilor, în cadrul unui proiect de peste 1 milion de euro câștigat recent de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu VID Specialized University din Norvegia.

Cei 20 de cercetători – cinci norvegieni și 15 români, vor fi coordonați de prof. univ. dr. Stefan Tobler, cadrul didactic asociat la Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu și fondator al Centrului de cercetare ecumenică Sibiu (CCES).

Potrivit ULBS unui comunicat al universității sibiene, proiectul are un caracter interdisciplinar și ”abordează o provocare pentru întreaga societate românească actuală”

”Proiectul abordează o provocare pentru întreaga societate românească actuală: incluziunea socială a romilor. Biserica Ortodoxă, prin parohiile sale de pe întreg cuprinsul țării, poate fi un factor important în demersul de a găsi soluții care să depășească lacunele trecutului. Proiectul are un caracter interdisciplinar, asociind trei domenii de cercetare: istorie (rolul Bisericii Ortodoxe în ultimii 300 ani), teologie (baza teologică și practica bisericească pe plan local) și sociologie (cu câteva studii de caz și proiecte-pilot”, a transmis ULBS.

Proiectul ”The Role of the Romanian Orthodox Church in Social Integration of Roma People: Towards”, cu o valoare de 1.116.589 euro, depus în cadrul competiției de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de coordonator, a fost aprobat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în cadrul EEA & Norway Grants – apelul Proiecte colaborative de cercetare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.