Sibienii au ales denumirea ”Gușterland” pentru cea mai nouă zonă de agrement a orașului

Știri de Sibiu, 03.12.2020

Cu peste 1.401 de voturi, sibienii au decis ca cea mai nouă zonă de agrement a orașului, ce ar urma să fie amenajată pe Dealurile Gușteriței, să poarte denumirea de ”Gușterland”, a anunțat Primăria Sibiu.

“Denumirea cea mai votată a fost Gușterland. Aproximativ jumătate dintre cei care au participat au votat pentru aceasta. De altfel, denumirea a fost propusă de 35 de sibieni în prima fază a concursului și, prin urmare, pentru a stabili câștigătorul, vom organiza o tragere la sorți într-o dată pe care o vom face publică, aceasta urmând să fie transmisă pe pagina noastră de Facebook. Premiul va consta într-un mountain bike multifuncțional, echipat profesionist atât pentru aventură pe teren accidentat, dar și pentru utilizare în mediul urban”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Din cei aproximariv 3.300 de sibieni care a au votat în perioada 12-26 noiembrie pentru una din cele cinci variante de denumiri, 42,8% au ales Gusterland. Pentru varianta ”Colinele Gușteriței” au fost 792 voturi – 24,2%, pentru ” Hermannstadt Adventure Park” s-au acordat 489 voturi – 14,9%, pentru ”Sibiu City Scape” s-au primit 471 voturi – 14,4%, în timp ce ”ENjoy Sibiu” a obținut doar 123 voturi – 3,8%.

Cele 5 denumiri supuse votului au fost selectate de juriul din cadrul Primăriei Sibiu dintre cele 269 de denumiri propuse tot de sibieni.

Primăria Sibiu își propune să transforme Dealurile Gușteriței în spațiu de agrement și sport, cu pârtie de ski cu suprafață artificială pentru începători, trasee de ciclotursim și drumeție și terase panoramice lângă cruce.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.