BEJ Sibiu: Zeci de cereri depuse pentru urna mobilă de la persoane aflate în izolare sau carantină

Știri de Sibiu, 04.12.2020

Peste 50 de persoane aflate în carantină sau în izolare în județul Sibiu, urmare a infectării cu Covid 19, au cerut Biroului Electoral Județean (BEJ) Sibiu să li se asigure votul cu urma mobilă.

”Până vineri la ora 12.00, un număr de 54 de persoane aflate în izolare sau carantină au solicitat urna mobilă. cererile se pot depune pânâ în această seară, după care documentele înregistrate vor fi redirecționate către Direcția de Sănătate Publică Sibiu pentru verificare. cererile vor fi transmise duminica dimineța secțiilor de votare unde sunt arondate persoanele care au cerut urna mobilă”, au precizat pentru StirideSibiu reprezentanții BEJ Sibiu.

Cele mai multe ceceri au fost transmise din Sibiu și Șelimbăr, ambele localității fiind carantinate din cauza Covid.

Toți cetățenii cu drept de vot aflaţi în carantină sau izolare la domiciliu din cauza Covid pot vota duminică, la alegerile parlamentare, cu urna specială.

Pot solicita urna mobilă şi alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, cei care se află internaţi în spital sau execută o pedeapsă privativă de libertate.

Pentru vot cu urna mobila, este nevoie de punerea unei cereri după Modelul Cererii de vot prin intermediul urnei speciale de către persoanele netransportabile din motive de boală sau invaliditate stabilit de Autoritatea Electorala Permanentă.

Potrivit AEP, persoanele cu drept de vot aflate în carantină la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere şi copia deciziei de carantină emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti.

De asemenea, cei cu drept de vot aflați în izolare la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depun o cerere în acest sens şi copia unuia dintre următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti;
  • rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zileLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.