Copaci doborâți, blocuri rămase fără izolație și țigle smulse de vânt în Sibiu

Știri de Sibiu, 04.12.2020

Vântul puternic a făcut vineri pagube în mai multe zone ale orașului Sibiu. Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urtgență Sibiu, pompierii militari sibieni au intervenit pe 13 strazi din oraș unde vantul a creat probleme atat pe domneiul public, cât și în curțile oamenilor, unde mai multe blocuri au ramas fara izolatie iar țiglele au fost smulse de rafalele puternice.

”In contextul Codului GALBEN de intensificări ale vântului ce ating la rafală 55…60 km/h și izolat 70…75 km/h valabil până la ora 16:00, pompierii miltari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au intervenit în sprijinul cetățenilor printr-un răspuns prompt la un număr de 13 solicitări în municipiul Sibiu”, a precizat ISU Sibiu.

Pe str. Abatorului s-au îndepărtat panouri de gard căzute pe carosabil, pe Bălcescu la intersecție cu Xenopol, s-a intervenit pentru înlăturare unei table de pe un acoperiș care punea în pericol viața oamenilor.

Pe str. Podragu, în curtea unei gospodării, un copac a căzut peste acoperișul casei, pe str. Arhivelor s-a desprins tabla de pe un acoperiș, in timp ce în curtea Spitalului CFR a fost nevoie de inlăturare unor țigle desprinse de pe acoperiș, la fel și pe strada 9 Mai.

Pe Șseaua Alba Iulia s-au desprins ornamente de Crăciun desprins, pe Aleea Biruinței izolația exterioara a unui bloc s-a desprins iar pe Aleea Geniștilor o casa a ramas fara tigle.

Un alt bloc cu 3 etaje de pe strada Fundătura Bradului a ramas fara tabla iar pe Aleea Siretului de pe un bloc s-a desprins din cauza vantului, în proporție de 60%, s-a desprins izolația.

Pompierii militari au intervenit și pentru curatarera drumului și a îndepărtarii plăcilor desprinse de pe bloc și pentru indepartarea unor tigle de pe strada Vasile Milea.

Pe strada Spartacus un copac a fost doborât de vantul puternic și a fost nevoie de ajutorul echipelor de pompieri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.