BEC: Cererea PMP de renumărare a voturilor la Sibiu, respinsă

Știri de Sibiu, 11.12.2020

Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea PMP Sibiu de renumărare a voturilor exprimate la alegerile parlamentare în șase secții de votare din județul Sibiu.

S-a decis respingerea ”cererii de anulare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților în secțiile de votare nr. 183, 184, 260, 261, 268 și 303 din Circumscripția Electorala Nr. 34 din Sibiu” pe motiv că ”susținerile contestatarului sunt simple speculații, neînsoțide de vreo probă, acestea nefiind apte să ducă la concluzia că s-ar impune renumărarea voturilor sau anularea alegerilor pentru fraudă electorală în secțile de votare”, conform deciziei BEC.

PMP Sibiu a cerut renumărarea voturilor pe motiv că în aceste 6 secții a înregistrat ”zero voturi” pentru Senat și Camera Deputatilor, ”deși reprezentanții partidului în birourile electorale ale secțiilor de votare au declarat ca au votat lista de candidați ai formațiunii care i-a desemnat”.

Conform rezultatelor finale anuțate de BEJ după centralizarea voturilor din toate secțiile de votare, PMP Sibiu a obținut pentru Camera Deputaților 4520 voturi -3,81% iar pentru Senat 4711 voturi – 3.98%

BEC a dispus renumărarea voturilor în București și Argeș după ce PMP, aflat la limita pragului de intrare în Parlament, a depus în toata țara mai multe contestații.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.