ADI ECO și Primăria Sibiu organizează dezbatere publică on – line pentru taxa de salubrizare

Știri de Sibiu, 08.01.2021

Pe fondul nemulțumirilor legate de taxa de salubrizare pe care autoritățile locale intenționează să o instituie în orașul Sibiu, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, care gestionează colectarea deșeurilor menajere în zona 1 Sibiu, și Primăria Sibiu organizează în data de 14 ianuarie o dezbatere publică on-line, la care pot participa persoanele interesate.

Citește și: Noul Regulament pentru taxa de salubrizare, cu 3 tipuri de abonament, în dezbatere publică

”Primăria Sibiu a lansat în 17 decembrie 2020 o consultare publică pe tema modificării Regulamentului privind taxa de salubrizare. Ca urmare a nelămuririlor și întrebărilor lansate în spațiul public pe această temă și pentru a oferi cetățenilor informații suplimentare și detaliate despre modificările propuse, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu organizează o dezbatere publică online în data de 14 ianuarie 2021, de la ora 19..00”, se menționează în comunicatul transmis de municipalitatea sibiană.

La întâlnirea online cu cetățenii interesați, inclusiv ONG-urile în domeniul mediului, vor participa și vor răspunde întrebărilor reprezentanți ai ADI Eco și ai Primăriei Sibiu.

”Aceștia vor pregăti și prezentări care să explice: Recesitatea modificării Regulamentului, cadrul legislativ actual și țintele care trebuie îndeplinite în materie de colectare a deșeurilor; aspecte tehnice și financiare ale prevederilor și regulamentul propus”, se menționează ân comunitatul transmis de Primăria Sibiu.

Detalii despre înscrierea la discuții pe platforma online, formatul de desfășurare și agenda concretă a întâlnirii vor fi afișate pe site-ul www.adiecosibiu.ro și www.sibiu.ro, luni, 11 ianuarie, la ora 17.00.Evenimentul va fi transmis live pagina de Facebook a ADI ECO Sibiu și pe pagina Primăria Municipiului Sibiu.

Noul Regulament pentru taxa de salubrizare a Sibiului, care include introducerea de abonamente lunare pentru ridicarea gunoiului, în funcție de cantitate, a fost suspus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Sibiu, până în date de 17 ianuarie, timp în care sibienii pot transmite municipalității propuneri și sugestii privind legislația locală.

Noul regulament va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința din luna ianuarie, noua taxă urmând să se aplic începând cu aceeași lună.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: ADI ECO și Primăria Sibiu organizează dezbatere publică on – line pentru taxa de salubrizare […]