Circulație în condiții de iarnă în județul Sibiu; Drumarii recomandă echiparea corespunzătoare a mașinilor (VIDEO)

Știri de Sibiu, 11.01.2021

Circulația mașinilor se desfășoară, luni, în condiții de iarnă în județul Sibiu unde ninge moderat, DN7C Transfăgărășan fiind singurul drum național acoperit cu strat consistent de zăpadă.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, drumul montan care face legătura între Transilvania și Muntenia, prin Munții Făgăraș, este acoperit cu un strat de zăpadă frământată cuprins între 1 și 3 cm, restul arterelor naționale fiind curățate.

Echipele din cadrul Seviciului Drumuri Naționale Sibiu intervin în continuare pentru curățarea drumului montan și a rețelei de drumuri naționale după ce în cursul nopții s-a intervenuit cu 60 de mașini pentru indepărtarea zăpezii.

”La nivelul SDN Sibiu s-a actionat cu 29 autoutilaje și s-au răspândit 148 tone sare și 1 tona de clorura de calciu pe DN 1, DN 7, DN 7C, DN 14, DN 14A si DN 14B iar Sectia Autostrazi Sibiu a actionat cu 31 autoutilaje și a răspândit 272 tone sare 11 tone cltura de calciu pe A1 si A3”, a transmis luni DRDP Brașov.

Județul Sibiu se află sub avertizare Cod Galben de ninsori abundente.

”Cu toate că depunem toate eforturile pentru a curăța drumurile naționale și autostrăzile, facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, transmit reprezentații DRDP Brașov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.