ULBS anunță finalizarea lucrărilor la Căminul 6; 140 de locuri noi de cazare pentru studenții sibieni

Știri de Sibiu, 11.01.2021

Căminul 6 din Sibiu, preluat de Universitatea ”Lucian Blaga” de la Primăria Sibiu în urmă cu 4 ani, a fost reabilitat în integralitate, lucrările de modernizare în valoare de 1,3 milioane euro oferind studenților sibieni condiții optime de cazare pentru încă 140 de tineri.

„Universitatea este în permanentă preocupare de a oferi studenților cele mai bune condiții atât de cazare cât și de învățământ/cercetare, iar finalizarea acestei noi inversiții reprezintă un pas deosebit de important pentru noi în modernizarea infrastructurii universitare”, spune Sorin Radu, rectorul ULBS.

Potrivit unui comunicat al ULBS, reabilitarea căminului s-a făcut din fondurile universității, numărul spațiilor de cazare crescând cu 140 de locuri.

”În acest moment, din cauza condițiilor de pandemie, regimul de cazare va fi de maxim două locuri în fiecare cameră”, a precizat directorul general administrativ al ULBS, ec. Vasile Moțoc.

Căminul a fost preluat de la Primăria Municipiului Sibiu în data de la data de 1 martie 2017, într-o stare avansată de degradare.

După reabilitare, noul cămin studențesc, structurat pe 4 nivele – parter și 3 etaje, dispune de un număr de 140 de locuri de cazare, fiind amenajate 44 camere cu 3 paturi și 4 camere cu două paturi.

La fiecare nivel este funcțională o bucătărie complet utilată, toate camerele au baie proprie, iar la două dintre nivele există spălătorii dotate cu mașini de spălat automate și uscătoare de rufe.

Accesul în clădire se face pe baza cardului ULBS, căminul dispunând de conexiune la internet precum și de sistem de supraveghere video.

Lucrările efective de reabilitare au început în martie 2020 și au fost finalizate în decembrie 2020, primii studenți fiind cazați începând cu data de 11 ianuarie 2020.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.