Sanitas Sibiu nu pichetează Prefectura; Cere Comisie de Dialog Social

Știri de Sibiu, 12.01.2021

Liderul Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu, a decis să nu picheteze marți sediul Prefecturii Sibiu, în contextul acțiunilor de protest demarate de Federație la nivelul întregii țări, sindicaliștii din Sibiu preferând varianta dialogului social.

”Am decis să nu ieșim în stradă. Noi am cerut Prefecturii Sibiu convocarea Comisie de Dialog Social, este varianta pe care noi mergem. Am făcut demersurile la Prefectura Sibiu și așteptăm să ni se comunice data când va fi convocată Comisia. Facem comisie și socotesc că așa este mai bine”, a declarat Dan Pirnoiu, președintele Sanitas Sibiu.

Potrivit acestuia, în cadrul comisiei se vor analiza revendicările salariaților din sănătate.

”Vom semnala problema legată de închetarea salariilor, aplicarea sporurilor care trebuie să se facă la salariul actual, și problema legată de asistența socială care nu a primit niciun ban în contextul Covid!”, a mai spus Pirnoiu.

La nivelul județului Sibiu, Sanitas reprezintă aproximativ 1600 de angajați din spitale și asistenșa socială.

Federaţia Sanitas a anunțat pentru marți o serie de acţiuni pentru susţinerea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, care prevede îngheţarea salariilor şi pensiilor în acest an.

Astfel, marţi, 12 ianuarie, vor fi organizate pichetări şi mitinguri, în intervalul orar 12:00 – 13:00, de către organizaţiile Sanitas judeţene, în faţa prefecturilor din întreaga ţara, solicitându-se totodată şi convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi.

Citește și: Sindicaliştii din sănătatea pichetează prefecturile
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.