Peste 2600 de elevi din Sibiu nu au acces la ore on – line

Știri de Sibiu, 12.01.2021

Un număr de 2649 de elevi din județul Sibiu nu au în prezent acces la învățământul on-line, dintre aceștia aproximativ 2000 fiind în situația de a nu li se încheia situația școlară din cauza lipsei notelor, potrivit datelor deținute de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

”La nivelul școlilor din județul Sibiu avem un număr de 2649 de elevi care nu au acces la internet, sunt practic 2649 de elevi care nu au frecventat deloc școala. Dintre aceștia, aproximativ 2000 sunt cu posibilitatea de a nu li se încheia situația școlară din lipsa notelor”, a declarat pentru StirideSibiu Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Referitor la cei aproximatov 2000 de elevi fără note, situația se va clarifica până la finalul lunii ianuarie, respectiv în data de 29, când este finalul de semestru.

”Vor fi situații în care situația școlară a elevilor se va încheia pentru că profesorii au avut obligația, în cazul copiilor fără acces la internet, să facă pachete educaționale iar în baza temelor și referatelor solicitate copiii vor putea fi notați. Situația reală se va cunoaște doar în data de 29 ianuarie”, a mai precizat Dincă.

La nivelul județului Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a distribuit anul trceut, la cererea școlilor, un număr de aproximativ 5700 de tablete pentru elevii care nu dispuneau de nicio sursă de conectare la orele on-line.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.