#Vaccinare: 3856 de persoane s-au vaccinat în Sibiu; 14 reacții adverse

Știri de Sibiu, 12.01.2021

Numărul persoanelor care s-au vaccinat în județul Sibiu cu serul anti – Covid Pfizer BioNTech a ajuns, marți, la 3856 de persoane, fiind raportate un număr de 14 reacții adverse ”minore și comune”, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

În ultimele 24 de ore, la nivelul centrelor de vaccinare s-au imunizat 540 persoane, marți fiind livrată cea de-a 5-a transă de vaccin, cu un lot de 820 de doze de vaccin și o valabilitate de administrare de 120 de ore.

”Până în acest moment în județul Sibiu au fost livrate un număr de 5 tranșe de vaccin, având un număr total de 4725 doze de vaccin. De la prima administrare, în 31 decembrie 2020, până în prezent, la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 2 pierderi”, se precizează în buletinul transmis de Prefectura Sibiu.

Potrivit aceleași surse, la nivelul județului Sibiu, din totalul celor 3856 de persoane vaccinate, 14 au reclamat reacții comune și minore, din care 9 de tip local – durere la locul injectării, și 5 de tip alergic.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.