A murit părintele academician Mircea Păcurariu

Știri de Sibiu, 13.01.2021

Zi tristă pentru Biserica Ortodoxă și pentru cultura română. Academicianul Mircea Păcurariu, renumit teolog și istoric, a încetat din viață, miercuri, la vârsta de 89 de ani, a anunțat Mitropolia Ardealului.

”Părintele academician prof. dr. Mircea Păcurariu a trecut la cele veșnice. Cu adâncă durere vă anunțăm că, Părintele academician prof. dr. Mircea Păcurariu a trecut la cele veșnice astăzi, 13 ianuarie 2021.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Mitropolia Ardealului.

Potrivit aceleiași surse, ”cel mai mare istoric al Bisericii Ortodoxe Române” a trecut la cele veșnice ”înconjurat de familie și câțiva apropiați, cu nădejdea în Hristos Cel Răstignit și Înviat”.

Decan al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu între anii 1992-2000, profesorul Păcurariu a rămas profesor emerit la aceeași facultatea din Sibiu, bucurîndu-se de o largă admirație și apreciere.

Specialist în istoriei Bisericii Ortodoxe Române, cu o vastă activitate sțiințifică, a obținut în 2015 titlul de membru titular al Academiei Române. La 1 decembrie 2000 a fost decorat cu Ordinul național „Steaua României”, în grad de ofițer, „pentru slujirea cu cinste, evlavie și dragoste de oameni a cuvântului lui Dumnezeu”.

În 2012 a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Sibiu.

Dumnezeu să-l odihnească!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: A murit părintele academician Mircea Păcurariu […]