Capacitatea Spitalului Clinic Județean Sibiu a fost redusă cu peste 200 de paturi; Prioritățile noului director!

Știri de Sibiu, 13.01.2021

Temerile de anul trecut potrivit cărora Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu va pierde din capacitatea de preluarea a bolnavilor s-au adeverit. De la un număr total de 1054 de paturi pentru spitalizare, Județeanul a ajuns în ianuarie la 827 de paturi, mai puțin cu peste 200 de locuri, potrivit noii structuri avizată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. Florin Neag, noul manager interimar, spune că are ca obiectiv principal ”gestionarea eficientă a pandemiei coroborată cu continuarea dezvoltării infrastructurii și serviciilor spitalului”.

Din totalul celor 827 de paturi de spitalizare de care dispune în prezent cel mai mare spital din județ, un număr de 252 sunt în ”zona roșie Covid”, avizul DSP fiind acordat pentru perioada în care se va menține statutul de spital suport Covid, au precizat pentru StirideSibiu reprezentanții SCJU Sibiu.

”Conform structurii organizatorice avizate de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, SCJU Sibiu are un număr total de 827 de paturi dintre care: 252 în zona roșie Covid-19 (222 pe secții, 28 ATI și 2 ATI Obstetrică Ginecologie) și 575 de paturi în zona verde. În zona roșie sunt cuprinse următoarele secții/pavilioane: Pavilion Medicala (secțiile Medicala I, Medicala II, Gastroenterologie), Secția Boli Infecțioase cu pavilioanele infecțioase, dermatologie si oftalmologie), modulele ATI Covid și zona Covid din Blocul Materno Infantil”, a declarat Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Sibiu.

Noua structură a sitalului a fost stabilită pe durata interimatului sigurat de col. Constantin Vlase, detașat de MApN la spitalul din Sibiu în timpul carantinării mai multor localități, când gestionarea problemelor medicale a fost căpată de sub control de fosta conducere asigurată de dr. Liliana Coldea.

Avertisment lansat în plenul CJ Sibiu

Varianta reducerii numărului de paturi la Spitalul Clinic Județean Sibiu a fost vehement contestată în luna septembrie de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, întrebată fiind în plenul CJ de consilierul Paul Porr dacă este adevărată informația.

”Nu știu de unde aveți informația asta. Deci, nu am redus niciun pat, pentru că nu puteam să reducem fără dumneavoastră. Și niciun om responsabil nu ar reduce numărul de paturi din spital pentru că ar pierde din finanțare”, spunea Daniela Cîmpean în luna septembrie în plenul CJ Sibiu.

Al patrulea manager într-un an

SCJU Sibiu este condus din 10 ianuarie de Florin Neag care a ocupat pentru scurt timp funcția de administrator public al județului Sibiu iar acum spune că are ca principalul obiectiv ”gestionarea eficientă a pandemiei coroborată cu continuarea dezvoltării infrastructurii și serviciilor spitalului”.

”Traversăm în continuare o perioadă dificilă, suntem încă în pandemie iar activitatea trebuie organizată și adaptată permanent în funcție de aceasta, condiții în care apreciez că se impune păstrarea lucrurilor bune și a măsurilor eficiente implementate de către managerii anteriori, precum și îmbunătățirea și raportarea continuă la noile provocări care apar. Totodată, se impune acordarea unei atenții deosebite și a întregului sprijin către campania de vaccinare anti Covid-19 care este cel mai eficient mijloc de reducere a impactului Sars-Cov-2. Așadar, principalul obiectiv este gestionarea eficientă a pandemiei coroborată cu continuarea dezvoltării infrastructurii și serviciilor spitalului. Sunt încrezător că SCJU Sibiu va reuși pe mai departe să-și onoreze misiunea: asigurarea stării de sănătate a populației”, a transmis Florin Neag pentru StirideSibiu.

Neag, de profesie jurist, va ocupa funcția de manager interimar al Spitalului Județean Sibiu ”până la revocarea unilaterală din funcție, dar nu mai mult de 6 luni de la data numirii”. Postul a fost ocupat aproximativ două luni de col. Constantin Vlase, medic militar instalat la conducerea Județeanului urmare a demisie managerului Liliana Coldea, venită prin concurs urmare a încetării mandatului lui Cornel Benchea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Răspunsuri

 1. Valeria says:

  Este cazul chiar in afara pandemiei sa avem o gandire moderna in ceea ce priveste acordarea serviciilor medicale!
  Orientarea moderna este spre reducerea spitalizarilor continue, dezvoltarea si orientarea spre medicina de ambulator si spitalizarea de zi( tot o medicina de ambulator dar de 1zi)! Mentinerea unui spital mamut poate fi doar in scop populist nici intr-un caz in unul progresist! Cazurile de spitalizare continua trebuie foarte bine selectate si deasemenea nu trebuie privite ca nr bolnavi externati( cantitate) ci ca si calitatea a serviciilor!
  Este gresita finantarea negociata pt servicii spitalicesti si nu pentru cresterea ponderii serviciilor in ambulator! Aceasta negociere gresita nu face altceva decat sa priveze pacientii de servicii si duce la fals in acte pentru obtinerea acestor servicii.
  Pe de alta parte facand o analiza pe continut si nu pe nr contractul cu CJAS trebuie negociat ca atare! Si sa nu uitam ca trebuie NEGOCIAT nu acceptat!
  Va dorim succes in dificila misiune asumata!
  Avem medici tineri cu pregatire in management medical, avem un birou de management!!! Oare ii asculta cineva?!!

 2. Ivan says:

  Valeria Neag, simteai tu asa ca nu s-a scris suficient in articol? Gandire moderna my ass. Sa nu ai impresia ca nu sunt si sibieni care au urmarit indeaproape activitatea ta pupincurista. Tic tac.

 3. […] Citește și: Capacitatea Spitalului Clinic Județean Sibiu a fost redusă cu peste 200 de paturi; Prioritățile … […]

 4. […] ”Conform structurii organizatorice avizate de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, SCJU Sibiu are un număr total de 827 de paturi dintre care: 252 în zona roșie Covid-19 (222 pe secții, 28 ATI și 2 ATI Obstetrică Ginecologie) și 575 de paturi în zona verde. În zona roșie sunt cuprinse următoarele secții/pavilioane: Pavilion Medicala (secțiile Medicala I, Medicala II, Gastroenterologie), Secția Boli Infecțioase cu pavilioanele infecțioase, dermatologie si oftalmologie), modulele ATI Covid și zona Covid din Blocul Materno Infantil”, a declarat Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Sibiu, arată Știri de Sibiu. […]