IȘJ Sibiu: Aproape jumătate dintre angajații din învățământ vor să se vaccineze împotriva Covid

Știri de Sibiu, 14.01.2021

Aproape jumătate dintre angajaţii din învăţământul sibian, respectiv 48,21%, sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19, conform datelor transmise Ministerului Educației de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

”Din totalul de 6345 de angajați, 3059 și-au exprimat disponibilitatea privind vaccinarea. Mai exact un procent de 48,21% au declarat că se vor vaccina”, a precizat pentru StirideSibiu Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Conform răspunsurilor date de profesori și educatori, 49,2% au optat pentru vaccinul împotriva Covid, însemnând un număr de 2291 de cadre didactice din totalul de 4654.

Cel mai mare interes pentru imunizare este în rândul personalului auxiliar din școli, unde și-au exprimat intenția de vaccinare 53,86%, respectiv 286 dintr-un total de 531.

Interes pentru vaccin este și în rândul personalului nedidactic, 482 și cei 1160 de anjagați fiind de acord să se vaccineze.

Datele privind intenția de vaccinare au fost centralizate de directorii școlilor și transmise miercuri Ministerului Educației, urmând să se stabilească modalitatea optimă de programare pentru vaccinare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.