Concurență mare la Sibiu pentru posturile de la Poliția Animalelor

Știri de Sibiu, 14.01.2021

Angajările din sursă externă pentru viitorul Biroul pentru Protecția Animalelor au generat o concurență extrem de mare la Sibiu, unde au fost primite mai mult de 20 cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs, potrivit datelor furnizate de Poliția Sibiu.

Pentru cele 6 posturi de specialiști, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu s-au depus 125 de cereri care vizează două locuri de ofițer specialist I – medic veterinar, un post de ofițer și a trei de agent.

Cea mai mare concurență este pentru posturile de agent de poliție, fiind primite un număr de 95 de dosare pentru cele trei posturi vacante.

”La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au fost înregistrate 95 de cereri de înscriere pentru ocuparea unui număr de 3 posturi de execuție vacante de agent de poliție existente în statul de organizare al Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale”, a precizat Liciana Lazăr.

Alte 19 cereri de înscriere au fost depuse pentru postul de ofiţer principal I, în timp ce pentru postul de medic veterinar un număr de 11 persoane s-au înscris pentru concurs.

Concursul va avea loc pe data de 23 ianuarie.

Potrivit reprezentanților IPJ Sibiu, ulterior concursului se vor demara proceduri interne în vederea ocupării prin mutare din sursă internă a polițiștilor care îndeplinesc condițiile ”pentru ocuparea pozițiilor rămase neocupate”.

Poliția Animalelor a fost înființată în 2020, prin ordonanță de uergență.

Poliţiei Animalelor va avea structuri în toate judeţele și va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.