Au apărut bancnote false pe piața din Sibiu

Știri de Sibiu, 14.01.2021

Un tânăr din Sibiu, revenit recent din Germania, a intrat în vizorul autorităților pentru trafic de bancnote false după ce a mers la o casă de schimb valutar unde a încercat să schimbe o bancnotă care părea falsificată, informează Jandarmeria Sibiu.

Alerta a fost dată de angajații unei case de schimb valutar de pe Șoseaua Alba Iulia care au anunțat că au depistat o bancnotă de 50 euro ”ce părea contrafăcută”.

”În urma verificărilor efectuate s-a constatat că un bărbat în vârstă de 34 de ani din județul Sibiu, întors de curând din Germania, a solicitat efectuarea unui schimb valutar, respectiv suma de 145 de euro, iar în urma procedurii de verificare a valutei cu dispozitivul special, o bancnotă de 50 de euro nu părea autentică.
Jandarmii sibieni au întocmit actele de sesizare iar cercetările vor fi continuate la nivelul IPJ Sibiu”, a transmis Jandarmeria Sibiu.

Pe lângă dosarul de cercetare privind tranzacționarea de bancnote false, tânărul a primit și o amendă de 1000 de lei pentru că a ieșit din casă pe durata măsura carantinării la domiciliu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.