ULBS: 67% din personal dorește vaccinare în etapa a II-a ; Imunizarea studenților de la Medicină, în analiză

Știri de Sibiu, 18.01.2021

Vaccinul împotriva Covid este dorit de 630 de angajați ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, respectiv de un procent de 67% din totalul personalului universitar, potrivit comunicatului transmis luni de ULBS.

”Un procent de 67% din personalul angajat al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu dorește să se vaccineze împotriva COVID-19. Pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare, pe platforma ro.vaccinare au fost înscriși de către ULBS, până în prezent, toți angajații (personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic) care și-au exprimat disponibilitatea de vaccinare”, a transmis ULBS.

Potrivit aceleiași surse, numărul celor interesați de vaccin ar putea crește, în condițiile în care ”înscrierea angajaților ULBS pe platformă continuă și zilele următoare”.

Numărul total anjaților ULBS este de 950, un regim special având cadrele de la Facultatea de Medicină, care au fost programate pentru vaccinare în etapa a I-a, destinată cadrelor medicale.

Cât privește situația studenților de la Medicină, pentru care încă nu s-au introduse ore de practică în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, situația este incertă.

Reprezentanții ULBS spun că nu s-a operat încă nicio programare pe considerentul că nu există în cadrul platformei cadru care să permită înscriere acestora.

În prezent, aproximativ 100 de studenți mediciniști, din totalul de 1575, fac munca de voluntariat în cadrul DSP Sibiu, fără nicio altă activitate educațională sau de voluntariat în spitale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.