958 de sibieni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore; 17 reacții adverse de la începutul campaniei

Știri de Sibiu, 19.01.2021

Numărul persoanelor care s-au vaccinat în județul Sibiu cu serul anti – Covid Pfizer BioNTech a ajuns marți, 19 ianuarie, la 6167 de persoane, cu 958 de oameni imunizați în ultimele 24 de ore, transmite Prefectura Sibiu la o zi după începerea etapei a II-a de vaccinare. Referitor la reacții, au fost raportate 17 reacții adverse ”minore și comune”, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Până marți, la ora 08.00, 6167 persoane au primit prima doză de vaccinare împotriva COVID-19, dintre care 958 persoane în ultimele 24 de ore, cand s-a început vaccinarea și pentru varstnici, bolnavi cronici și angajații din domenii esențiale.

Din totalul oamenilor care s-au imunizat, 17 au acuzat reacții adverse ”comune și minore”, respectiv 9 de tip local, cu durere la locul injectării, 5 de tip alergic și 3 reacții adverse pe care oficialii le denumesc ”altele”.

De la debutul campaniei de vaccinare, Sibiul a primit 7 tranșe de vaccin, cu un număr total de 8613 doze de vaccin, din care s-au înregistrat 3 pierderi.

Campania de vaccinare a debutat în Sibiu în data de 31 decembrie, cu personalul din linia I, iar din data de 15 ianuarie s-a deschis vaccinarea pentru etapa a II-a, cu alte 5 centre amenajate în Sibiu, Mediaș și Agnita.

Conform platformei naționale de vaccinare, s-au făcut programări pentru imunizare la Sibiu inclusiv pentru luna martie.

Citește și: La Sibiu se vaccinează la capacitate maximă; Cu 420 de persoane pe zi în centrele pentru etapa a II-a




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.