Ministrul Muncii anunță simplificarea procedurilor pentru firmele care apelează la kurzarbeit

Știri de Sibiu, 22.01.2021

Ministerul Muncii și reprezentanții patronatelor și mediului de afaceri vor simplifica, până la finalul lunii ianuarie, procedurile pentru firmele care apelează la o formulă de lucru cu timpul redus, potrivit Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

”Suntem permanent preocupați de simplificarea modului de aplicare a măsurilor active, astfel încât ele să fie mai ușor de accesat de către angajatori și să protejăm locurile de muncă. Alături de echipa Ministerului Muncii, de reprezentanții patronatelor și ai mediului de afaceri, am participat astăzi (nr.vineri) la o nouă întâlnire a grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației privind timpul flexibil de lucru (kurzarbeit). Ne-am propus să finalizăm împreună propunerile de modificare până la finalul lunii, astfel încât companiile să poată beneficia cât mai curând de proceduri simplificate când vor să acceseze această formă de sprijin”, a transmis Turcan pe pagina de Facebook.

Măsurile de sprijin dedicate sectoarelor economice cele mai afectate de pandemia de coronavirus, pe care Guvernul le-a aplicat anul trecut, vor fi prelungite și în 2021, în condițiile menținerii restricțiilor impuse de starea de alertă. Potrivit informațiilor transmise la începutul lunii ianuarie de Ministrului Muncii și Protecției Sociale , s-a decis că timpul redus de lucru (kurzarbeit) se va aplica pe toată perioada stării de alertă și pe o perioadă de până la 3 luni după.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.