Primăria Sibiu suplimentează programările online pentru înregistrarea nou-născuților; Ce se întâmplă dacă nu declari la timp!

Știri de Sibiu, 22.01.2021

Primăria Sibiu a crescut posibilitatea înregistrării online a nou-născuților, având în vedere întârzierile cu care părinții ajung să a aducă actele de luare în evidență a copiilor, și avertizează că întârzierea înregistrării unei nașteri în timpul legal de 30 de zile implică o procedură ulterioară mult mai complicată și de durată.

Programările online se pot face pe programul de pe sibiu.ro, unde, de la un număr de 48 de programări online pe săptămână, s-a extins la 84.

”În contextul pandemiei COVID, cetățenii s-au prezentat cu întârziere la ghișee pentru înregistrarea nou-născuților, depășind termenul legal de 30 de zile calendaristice. Astfel, s-a produs un decalaj în activitatea Serviciului Stare Civilă, crescând numărul de înregistrări tardive ale nou-născuților.Pentru a evita aglomerația și pentru ca cetățenii să poată înregistra nou-născuții la termen, Serviciul Stare Civilă a extins începând din 21.01.2021 calendarul de programare online a nou-născuților”, anunță Primăria Sibiu.

Municipalitatea sibiană atrage atenția că întârzierea înregistrării unei nașteri în timpul legal de 30 de zile implică o preocedură ulterioară mult mai complicată și de durată.

”Având în vedere măsurile descrise mai sus pentru eficientizarea activității, Serviciul Stare Civilă subliniază importanța respectării termenului legal de înregistrare a nașterilor – 30 de zile. În caz contrar, dacă se depășește acest termen, înregistrarea nașterii se va realiza printr-o procedură administrativă mai complexă, ce presupune un termen mai lung de soluționare a cererii, necesitând avizul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Sibiu și aprobarea Primarului Municipiului Sibiu”, avertizează Primăria.

Potrivit aceleiași surse, aproximativ 80% dintre sibieni aleg să se programeze online și foarte puțini se prezintă direct la ghișeu, fără programare.

Calendarul pentru programări online se prelungește după cum urmează:
 luni-miercuri, între orele 9-12
 joi între orele 11-14
 vineri între orele 9-11.
Serviciul Stare Civilă va menține și înregistrarea nașterilor în sistem clasic, cu prezentarea directă la ghișeu fără o programare online, programul restrângându-se la următoarele perioade:
 luni-miercuri, între orele 12:00-13:30
 joi, între orele – 14:00-15:30.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.