Prefectura anunță verificări pentru ”clarificarea situației” în cazul programării unor angajați ai CJ Sibiu la Centrul de vaccinare de la Județean

Știri de Sibiu, 22.01.2021

Prefectura Sibiu anunță că autoritățile locale fac verificări pentru ”clarificarea situației” în cazul acuzațiilor publice potrivit cărora în județul Sibiu procesul de imunizare se face după câte ”relații și pile ai”, pe motiv că angajați ai Consiliului Județean (CJ) Sibiu ar fi fost înscriși pentru vaccinare la centrul din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, destinat doar imunizării personalului din linia I.

Citește și: Cunoscut membru USR, acuzații grave privind vaccinarea la Sibiu: Se face după câte pile și relații ai

”În urma unor informații apărute în spațiul public cu privire la vaccinarea unor angajați ce fac parte din autoritățile publice locale, la acest moment se fac verificări pentru a clarifica acesta situație. Vom reveni cu precizări în acest sens de îndată ce se încheie verificările”, a precizat pentru StirideSibiu Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt a Prefecturii Sibiu.

Analiză a anunțat și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, care a transmis public vineri seara că niciun angajat din cadrul administrației județene sibiene nu a fost vaccinat la Centrul de vaccinare de la Spitalul Județean Sibiu. Ea a precizat însă că se face ”o analiză alături de instituțiile implicate” pentru a se stabili ”unde s-a produs această eroare” după ce neregula a fost semnalată în mediul online de un reprezentant USR.

Citește și: Președinta CJ Sibiu despre scandalul programării unor angajați la Centrul de Vaccinare de la Județean: Facem o analiză

Zeno Popovici, membru USR Sibiu și candidat la alegerile locale din 2020, a semnalat public, pe pagina sa de Facebook, că tot procesul imunizare din Sibiu se face după câte ”relații și pile ai” susținând că angajații Consiliului Județean (CJ) Sibiu ar fi fost înscriși deja pentru vaccinare la centrul deschis în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost deschis în data de 31 decembrie în etapa I de vaccinare, destinată exclusiv personalului din lini I.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în incinta căruia funcționează Centrul de Vaccinare nu a răspuns până la ora publicării materialului dacă în cadrul centrului au fost programați pentru imunizare și angajați din cadrul CJ Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] UPDATE: Prefectura anunță verificări pentru ”clarificarea situației” în cazul programării unor ang… […]

  2. […] Citește și: Prefectura anunță verificări pentru ”clarificarea situației” în cazul programării unor ang… […]