Sibianul Radu Szekely, propunerea USR PLUS pentru secretar de stat la Educației

Știri de Sibiu, 25.01.2021

Sibianul Radu Szekely, candidat independent pentru Consiliul Local la alegerile din toamna anului trecut și fondator al Școlii Finlandeze de la Sibiu, este propunerea Alianței USR PLUS pentru secretar de stat în Ministerul Educației, urmare a selecției interne, deschisă și experților din afara partidului, potrivit unui comunicat al Alianței.

Cu experiență de peste 20 de ani în educație și din 2007 expert consultant al Comisiei Europene, atât în domeniul Educație și Cultură, cât și Tineret și Cercetare, Radu Szekely consideră că experiența sa poate fi benefică în promovarea unor programe la nivel național.

”Experiența mea în gestionarea și evaluarea de proiecte educaționale la nivel european poate fi cel mai eficient valorificată prin atribuții în implementarea programelor finanțate din fonduri europene. Experiența – dobândită în Finlanda – în promovarea și implementarea de politici publice care să promoveze egalitatea de șanse, echitatea, și să combată discriminarea poate fi benefică în promovarea unor programe la nivel național, inclusiv cu finanțare europeană, care să urmărească eliminarea diferențelor majore ce există între școli din diverse medii în România. Deopotrivă, experiența mea directă în educație privată în România poate ajuta la deschiderea reală a sistemului de învățământ către mediul privat. De asemenea, experiența în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice ar putea ajuta la implementarea unor măsuri de modernizare și eficientizare a carierei didactice. În sfârșit, activitatea desfășurată de-a lungul anilor în domeniul învățământului profesional și tehnic, formare inițială și continuă, mi-ar permite să contribui la modernizarea acestui domeniu și la revizuirea modului în care aceste rute educaționale sunt integrate în contextul larg al educației pe tot parcursul vieții”, a declarat Radu Szekely.

Sibianul se află pe lista celor 4 noi secretari de stat și subsecretari de stat pe care USR-PLUS îi propune pentru pozițiile care îi revin în urma negocierilor din coaliția de guvernare: Iulia Popovici – Secretar de stat Ministerul Culturii, Radu Szekely – Secretar de stat Ministerul Educației; Adrian-Ștefan Cârstea – Secretar de stat Ministerul Sportului și Tineretului; Vlad Sinca – Secretar de stat Ministerul Energiei și Mihai Sandu – subsecretar de stat Ministerul Afacerilor Externe.

Alianța anunță că în zilele următoare va definitiva lista de propuneri pentru toate pozițiile de demnitate publică pentru care s-a lansat la începutul lunii ianuarie un apel de candidaturi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.