Peste 9800 de sibieni vaccinați împotriva Covid; 24 de reacții adverse, dintre care 3 ALERGII SEVERE

Știri de Sibiu, 26.01.2021

Peste 9800 de persoane din județul Sibiu s-au vaccinat până în prezent cu serul anti – Covid Pfizer BioNTech, cu 1188 de vaccinari în regim rapel. Din totalul celor 24 de decații, 3 au fost alergii severe, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva împotriva COVID-19, la nivelul centrelor de vaccinare din județul Sibiu s-au administrat 11065 doze de vaccin, incluziv pentru rapel.

”Până la data de 26.01.2021 ora 08:00 un număr de 9877 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin iar 1188 de persoane au făcut vaccinare și cu cea de-a 2-a doză de vaccin (rapelul)” precizează Prefectura Sibiu.

Potrivit aceleași surse, numărul reacțiilor adverse înregistrate urmare a administrăzrii serului a crescut la 24, dintre care 3 au fost reacții alergice severe.

”Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare până în prezent: 24 reacții, din care 9 de tip local (durere la locul injectării), 5 de tip alergic, 6 altele, 1 febră- cefalee și 3 anafilaxie”, se precizează în buletinul transmis de Prefectura Sibiu.

Toate cele trei persoane care au manifestat reacții alergice de tip ”anafilaxie”, cu manifestări ”la nivel cutanat”, au primit vaccinul în ultima săptămână, la Centrul de Vaccinare amenajat în incinta Spitalului Militar Sibiu. Pacienții au beneficiat de intervenție rapidă și tratament local în incinta spitalului, fără să apară ”probleme suplimentare”, au menționat reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Potrivit aceleiași surse, de la începutul campaniei de vaccinare și până marți, la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 8 pierderi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.