#Protest: Aproximativ 100 de polițiști ies în stradă la Sibiu

Știri de Sibiu, 26.01.2021

Aproximativ 100 de polițiști sibieni, membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor din România „DECUS”, alături de rezerviști ai Asociației Pensionarilor Militari din MAI, protestează miercuri la Sibiu pentru aplicarea legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Protestul polițiștilor a fost avizat de Primăria Sibiu pentru miercuri, 27 ianuarie, și se va desfășura lângă Prefectura Sibiu.

”Am primit aprobare pentru participarea unui număr de maxim 100 de persoane. Ieșim în stradă în același timp cu colegii din restul țării și cerem aplicare a prevederilor legii 153 privind salarizarea. Suntem printre puținele categorii profesionale care am rămas la salariul din 2009. Cerem eliminarea inechităților. La fel și în cazul pensionarilor, cerem aplicarea legii 223 privind pensionare”, a declarat Gabriel Ivanov, președintele Decus.

Potrivit avizului acordat de Primăria Sibiu, protestul se va desfășura în intervalul orar 10.00-12.00, pe strada Mitropoliei, lângă clădirea Prefecturii.

Polițiștii au cerut inițial să protesteze în fața Prefecturii Sibiu, pe strada Andrei Șaguna, însă avizul a fost dat pentru strada lăturalnică.

Tot miercuri, membrii sindicatelor DECUS, Europol, Diamantul și Prolex vor protesta din fața Ministerului Afacerilor Interne.

”Ne vom manifesta nemulțumirea vis-a-vis de discriminările la care sunt supuși polițiștii și polițiștii de frontieră”, au transmis organizatorii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.