Se deschide finanțarea pentru proiectele culturale ale Sibiului

Știri de Sibiu, 30.01.2015

Operatorii culturali interesați să organizeze evenimente sau festivaluri la Sibiu pot să depună dosarele pentru finanțare de la bugetul local în perioada 30 ianuarie – 28 februarie.

Ghidul de finanțare pentru proiectele din agenda culturală a anului 2015 a fost aprobat de Consiliul Local Sibiu în ședința ordinară de joi, 29 ianuarie. Evenimentele  din acest beneficiază de susținere financiară în valoare de  6,6 milioane lei.

“Pentru agenda acestui an avem disponibili 6,6 milioane de lei pe care dorim să îi investim în evenimentele culturale care definesc imaginea Sibiului, care bucură publicul sibian și oaspeții noștri deopotrivă” a declarat primarul Sibiului Astrid Fodor.

Proiectele se depun la registratura Primăriei Municipiului Sibiu în perioada 30 ianuarie – 28 februarie, iar cererea și Ghidul de finanțare pot fi descărcate de pe site-ul www.cultura.sibiu.ro, secţiunea Agenda Culturală.

Agenda culturală a Sibiului de anul trecut a inclus 79 de proiecte, bugetul alocat acestora de către Primăria Sibiu însumând 6.480.000 de lei.
Printre evenimentele finanțate de la bugetul local s-au numărat :Festivalul Cântecele Munților, Festivalul Artmania, Sibiu Lights and More, Media Music Awards, Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt, Feeric Fashion Days, Sibiul de odinioară sau Obor Fest.

Anul acesta cultura este subveționată la Sibiu cu 10% din valoarea totală a bugetului.

”Am alocat anul acesta 35 de milioane de lei pentru cultură, adică aproximativ 10% din bugetul local. Aceste fonduri vor finanța cele trei instituții culturale din subordinea Municipiului – Teatrul Național Radu Stanca, Teatrul Gong și Casa de Cultură cu Teatrul de Balet – dar și finanțarea agendei culturale”, mai spune Fodor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.