Salvamontisti din Sibiu si Cluj prinsi de avalansă la Balea (UPDATE3)

Știri de Sibiu, 31.01.2015

UPDATE2: Autoritatile sibiene au revenit asupra informatiei furnizata initial referitoare la avalansa din Balea si spun ca au fost de fapt doua persoane prinse sub zapada, acestea fiind salvate.

“Au fost doua victime care au fost scoase de sub zapada. Sunt constiente si vor fi duse la Balea pentru investigatii”, precizeaza ISU Sibiu.

Accesi sursa precizeaza ca cele doua persoane surprinse de avalansa , in varsta de 23 si 28 de ani, sunt chiar salvamontisti, angajati ai Serviciului Judetean Salvamont Sibiu.

UPDATE3: ISU revine in jurul orelor 17.00, cu o noua rectificare, a doua,  intr-un comunicat de presa, si mentioneaza ca au fost prinsi de fapt de avalansa  4 salvamontisti, trei din Sibiu si unul din Cluj.

Doi au fost surprinsi de zapada, iar alerta a fost data de pe 112 , la ora 14.10, de un angajat de la Cabana Paltinul.

“La ora 14:10, în urma unui apel dat de o angajată a Cabanei Paltinul din zona Bâlea Lac, s-a anunţat că 2 persoane au fost surprinse de avalanşă. Persoanele surprinse de avalanşă făceau parte dintr-o echipa de patrulare formată din 4 salvamontişti: 3 membri Salvamont Sibiu şi un membru Salvamont Cluj”, precizeaza ISU Sibiu.

Conducerea Salvamont Sibiu nu a putut fi contactata pentru lamuriri suplimentare.

Intre timp, “salvamontistul de 28 de ani a fost coborât la Bâlea Cascadă şi a fost preluat de un echipaj medical pentru a fi transportat la UPU Sibiu.Celălalt salvamontist a refuzat transportul la spital”, mai precizeaza ISU.

 


Patru persoane au fost surprinse de avalansa în Muntii Fagaras, in zona Balea. Trei persoane au fost deja scoase din zapada iar a patra este cautata de salvamontisti.

Avalasa  s-a produs in apropiere de Balea, la cabana Paltinul, precizeaza ISU Sibiu.

“Intervin salvamontistii si un echipaj SMURD. S-a solicitat interventia unui elicopter SMURD de la Tg. Mures “, a declarat Bianca Slomnea, purtator de cuvant ISU Sibiu.

Trei din cei patru oameni au fost scosi de sub zapada de salvatori si se continua cautarile pentru gasirea celei de-a patra victime.

UPDATE 15.40. Persoane aflate in zona cabanei Platinul spun ca “toate victimele au fost salvate” si sunt bine, operatiunea fiind finalizata.

Alunecarile de zapada s-au produs pe creasta, cabana nefiind afectata.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeşte şi: Salvamontisti din Sibiu si Cluj prinsi de avalansă la Balea (UPDATE) […]