GALA GOPO 2015: Ofelia Popii, cea mai bună actriţă în rol principal

Știri de Sibiu, 30.03.2015

Ofelia Popii, actrița Teatrului Național ”Radu Stanca” Sibiu, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, la cea de-a noua ediţie a galei Gopo, care s-a desfășurat luni seară la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB).

Ofelia Popii a primit distincția  pentru rolul înterpretat în filmul Q.E.D., în regia lui Andrei Gruzsniczki. Rolul Elenei din filmul Q.E.D este primul rol central într-un lungmetraj de cinema al actriței din Sibiu.

Acesta este primul premiu Gopo din cariera actriţei Ofelia Popii, aflată la prima nominalizare.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Vera Farmiga (pentru rolul Alice din filmul “Closer to the Moon”), Victoria Cociaş (pentru rolul Helga din filmul “O poveste de dragoste, Lindenfeld”), Olimpia Melinte (pentru rolul Anda din filmul “Planşa”) şi Crina Semciuc (pentru rolul Yasmine din filmul “#Selfie”).

Anul trecut, premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă în rol principal i-a revenit Luminiţei Gheorghiu, pentru interpretarea din filmul “Poziţia copilului”.

Pentru același rol, Ofelia Popii a fost desemnată cea mai bună actriță într-un film românesc în 2014, trofeu acordat de  BEST FILM FEST.

Citește și: Ofelia Popii, cea mai bună actriță într-un film românesc în 2014

“Closer to the Moon”, de Nae Caranfil, a primit premiul pentru cel mai bun film, la cea de-a noua ediţie a galei Gopo, iar Florin Piersic Jr. a obţinut premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru partitura Alecu Voican din filmul “Q.E.D.”, potrivit mediafax.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.