DSVSA Sibiu INTERZICE punctele temporare de sacrificare a mieilor

Știri de Sibiu, 31.03.2015

Județul Sibiu nu va avea anul acesta niciun punct suplimentar de sacrificare a mieilor, precizează Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu. Sacrificarea mieilor se va face doar în cele trei abatoare specializate existente pe raza județului, tăierea în puncte temporare fiind interzisă.

DSVSA Sibiu spune că nu va aviza cereri de deschiderea a unor puncte de sacrificare temporare în perioada Sărbătorilor Pascale pe motiv că nu se poate ține o evidență a animalelor tăiate.

”Nu vor fi puncte de sacrificare suplimentare pentru că nu avem cod de exploatație pentru astfel de puncte temporare, respectiv nu putem să scădem din baza de date animalele sacrificate. În laboratoarele autorizate animalele intră cu formular de mișcare, respectiv de unde au fost aduse. Nu putem adopta o măsură care nu respectă normele legale și nici cele de siguranță a consumatorului”, a precizat pentru stiridesibiu.ro directorul DSVSA Sibiu, Dan Farcaș.

Potrivit șefului DSVSA Sibiu, în județul Sibiu funcționează trei abatoare unde se sacrifica mieii, două în Sibiu și unul deschis recent în Târnava, care acoperă zona de nord a județului.

”Partea dinspre Agnita este puțin descoperită, dar așteptăm agenți economici care să fie interesați de o astfel de activitate”, a mai spus Farcaș.

Pesoanele care vor sacrifica miei în alte puncte decât cele avizate, riscă să fie amendate și să rămână fără marfă. Inspectorii DSVSA vor intensifica verificările în teren în următoarea perioadă, a mai precizat conducerea DSVSA Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.