Sibienii, chemați să doneze 2% pentru SMURD

Știri de Sibiu, 31.03.2015

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, în colaborare cu Fundaţia pentru S.M.U.R.D.  dă startul campania de informare cu privire la direcţionarea a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.).

Sibienii sunt invitați să redirecționeze direcţiona 2% din impozitul pe care îl plătesc statului pentru salariile din 2014  sau alte venituri.

Persoanele care vor să fie alături de SMURD pot completa şi trimite, până în 20 mai 2015, DECLARAŢIA 230, dacă au venituri doar din salarii, sau DECLARAŢIA 200, dacă au venituri şi din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor).

”Cei care nu cunosc suma corespunzătoare a 2% din impozit pot lăsa căsuţa necompletată, suma urmând a fi calculată de către organele fiscale”, precizează ISU Sibiu.

După completarea  formularului, actul poate fi depus direct, trimis prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu, sau depus la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, str. Vasile Cârlova, nr. 16-22 și la Sediul Detașamentului de Pompieri Mediaș, str. Pompierilor, nr. 5.

Campanie în tot județul

De la jumătatea lunii martie,  în fiecare weekend, până în data de 17 mai, între orele 14.00 – 18.00, la Promenada Mall din Sibiu va fi  amplasat un punct de informare privind posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru SMURD.

Astfel, sibienii pot completa formularele puse la dispoziţie și le pot depune în urna din mall.

Puncte similare de informare se vor organiza în Mediaș și Agnita, în centrele comerciale mari din fiecare oraș, sâmbăta și duminica, între orele 14.00 – 18.00.

Potrivit ISU Sibiu, banii primiți prin redirecționarea de la sibieni vor fi folosiți pentru achiziţionarea de echipamente individuale de protecţie, de intervenţie, aparatură medicală sau pentru finanţarea unor proiecte destinate funcţionării eficiente a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Anul trecut, I.S.U. Sibiu a fost solicitat să intervină la peste 10.000 situaţii de urgenţă, cu o medie de 28 de intervenții pe zi. Astfel, echipajele S.M.U.R.D. Sibiu au intervenit la 9383 cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D.

Datele de completare a declaraţiilor sunt:
Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA PENTRU SMURD
Cod de identificare fiscală: 20177660
Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.